Blog:

Holacracy, een nieuwe management hype?

door Marco Derksen op

Holacracy, een nieuwe management hype?

Op dinsdag 28 oktober neemt Ruben Timmerman ons mee in zijn visie op en ervaring met het Holacracy model. Is het de zoveelste managementhype of is het een aanpak dat leidt tot exponentiele organisaties waarover Yuri van Geest, de vorige spreker tijdens Media Villa Arnhem, over sprak?

Ruben Timmerman is oprichter van Springest, de grootste onafhankelijke vergelijkingssite van Nederland voor opleidingen, trainingen en cursussen. Op Springest.nl vinden bezoekers ruim 33.000 trainingen van meer dan 3.000 verschillende aanbieders. Springest werd opgericht in 2008 en is inmiddels ook in de UK, België, Duitsland, Engeland en Rusland actief.

Springest is het eerste bedrijf in Nederland dat werkt volgens het Holacracy model, ontworpen door de Amerikaan Brian Robertson. Toen het bedrijf snel begon te groeien zocht Ruben naar een werkend organisatiemodel zonder een hiërarchische structuur in de voeren. Holacracy is een verzameling van regels en afspraken waaronder je samenwerkt, maar kent geen managers.

Het model is georganiseerd rondom het werk, niet de mensen. De werknemers hebben dan ook verantwoordelijkheden en geen functies, ze mogen zelf weten hoe ze hun rol invullen en hebben een hoge mate van zelfstandigheid. Bij Holacracy staan de missie (‘purpose’) van de gehele organisatie en de doelstellingen van alle activiteiten centraal. Holacracy kreeg veel aandacht toen Zappos, een online schoenenwinkel, het model introduceerde voor haar 1500 medewerkers.

Kosten?
Deelname aan Media Villa Arnhem is gratis. Koffie, thee, bitterballen en de eerste consumptie betalen wij. De rest is voor eigen rekening. Het is wel verplicht om je te registreren via meetup. We hebben plek voor max. 100 deelnemers per bijeenkomst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1315)
Contact