Blog:

Hoe verandert internet je manier van denken?

door Marco Derksen op

Hoe verandert internet je manier van denken?

Sinds 1998 stelt John Brockman, oprichter van The Edge Foundation, jaarlijks één vraag aan een selectie van de meest interessante wetenschappers en kunstenaars ter wereld. In voorgaande jaren waren dit vragen zoals: ‘Wat denk je dat waar is maar kun je niet bewijzen?’ en ‘Waar ben je over van gedachten veranderd?’.


Dit jaar geven Richard Dawkins (The God Delusion), Steven Pinker (The Blank Slate), Nassim N. Taleb (De zwarte zwaan), Brian Eno (muzikant en producer van U2), Frank Wilczek (Nobelprijs voor natuurkunde 2004), Thomas Metzinger (The Ego Tunnel) en 145 andere invloedrijke denkers antwoord op de vraag: ‘Hoe verandert internet je manier van denken?’.

Het resultaat is een bundel van soms confronterende, soms vermakelijke, soms contra-intuïtieve, soms inspirerende, en vaak verhelderende ideeën. Kort en krachtig geformuleerd, bieden ze op uiteenlopende manieren inzicht in een van de meest interessante vraagstukken van deze generatie: ‘Hoe is het internet ons aan het veranderen?’ Ben zelf net begonnen met het boek en de eerste bijdrage is meteen raak. Het betreft een bijdrage van Nicholas Carr die we – toeval of niet – dit weekend ook in de Volkskrant tegenkwamen in het artikel ‘Hoe internet snoeit in ons brein’, een recensie van Carr’s The Shallows: What the internet is doing to our brains.

4 reacties

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1262)
Contact