Blog:

Het transparante leven met twitter

door Marco Derksen op

Het transparante leven met twitter

Vandaag een aardig artikel (pdf) van Francisco van Jole in de Volkskrant over het transparante leven met Twitter. Hij verwijst daar o.a. naar twitteraars als Erwin Blom, Steve Jobs (die fake blijkt te zijn) en ondergetekende.

5 reacties

Profielfoto
Willem op schreef:

Leuk artikel. Leest lekker weg bij de koffie in een Praags appartement. Wat ik me afvraag. Ik wil ook wel eens linken naar een (heel)artukel in de Volkskrant, maar om het archief te lezen heb ik daar zelf een wachtwoord voor nodig. Jij natuurlijk ook en daarom heb je de pdf “bij jezelf” neergezet. Mag dat of doet de Volkskrant daar niet moeilijk over?

Beantwoord

@Willem: formeel moet je daar toestemming voor vragen. Moet toegeven, heb ik dit keer niet gedaan dus als ze er moeilijk over doen zal ik het weghalen.

Beantwoord

Een aardig citaat uit het artikel dat ik jullie niet wil onthouden:

[i][quote](…) Die golf aan informatie stuit als gebruikelijk op hevige kritiek. Een Amerikaans mediacriticus, Simon Dumenco, constateerde dat de digitale conversatie nu nog lediger en vluchtiger zou worden dan op internet al het geval was. Het is een reactie die doet denken aan de opkomst van de mobiele telefoon. Toen was er kritiek op en twijfel aan de behoefte aan permanente bereikbaarheid, een klacht waar later nooit meer wat over vernomen werd, omdat bereikbaarheid een keuze bleek. Datzelfde is het geval bij Twitter. Het lijkt een invasie, maar in werkelijkheid is het de meest vrijblijvende persoonlijke communicatievorm die er tot nu toe is. Niemand is verplicht te reageren, zelfs het lezen staat vrij. (…)[/quote][/i]

Ik zal later de betreffende column van Simon Dumenco in Advertising Age (ik heb een abonnement) hier ook toevoegen!

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1415)
Contact