Blog:

Herman, Jan Jaap, Guido, Freek of Theo?

door Marco Derksen op

Herman, Jan Jaap, Guido, Freek of Theo?

De afgelopen dagen hebben we kunnen 'genieten' van een aantal conferences: Het begon vorige week al met Herman Finkers: Na de pauze. Na zeven jaar podiumstilte blikt Herman Finkers terug op zijn leven in de, eerst bewuste en naar later bleek noodgedwongen, pauze van het theaterpodium. Op oudejaarsavond bracht de VARA Jan Jaap van der Wal met de oudejaarsconference Jan Jaap van der Wal: Lekker hard lachen met oliebollen waarin Jan Jaap vertelt over een failliet Nederland. Gelijktijdig bracht SBS de Oudejaarsconference van Guido Weijers. Op nieuwjaarsdag bracht de VPRO Freeks Nederland: Volendam waarin Freek de Jonge de balans opgemaakt van zijn voorgaande programma's en een conclusie trekt over hoe wij er cultureel voorstaan in ons land. Kernvraag van De Jonge hierbij is: 'Ben ik nou gek of bent u zo dom?' Tot slot bracht de VARA gisteren de meest recente show van Theo Maassen: Zonder Pardon (nog niet online terug te kijken).

22 reacties

Theo ga ik vanavond kijken. Freek kon ik, op een incidentele uitspraak na, nooit pruimen. Jan-Jaap was erg goed, Guido vooral spectaculair (om zijn zwakke grappen te maskeren?), maar Finkers is mijn ‘alltime’ favoriet. Zijn laatste show zat wederom vol spitsvondigheid. En voor het eerst met een boodschap. Briljant.

Beantwoord

Theo en Herman zijn mijn favorieten. Jan-Jaap vond ik wel veel beter dan twee jaar terug. Freek vind ik iets minder……

Beantwoord

Profielfoto
h4rbl op schreef:

Nooit meer Jan Jaap van der Wal op oudejaarsavond alstublieft. Dank -_-

Liefst gewoon helemaal niet meer uitzenden die jongen, hij bedient een uiterst zeldzame en bijzondere niche, die hem met een beetje hulp toch wel weet te vinden. Geef “ons” gewoon een fijn stukje cabaret bij onze oliebol!

Beantwoord

Beantwoord

Profielfoto
Jurjen de Vries op schreef:

Ik vond Lebbis de leukste, maar staat niet in het rijtje?

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Heb zowel de show van Freek en Theo live gezien. Freek is nooit mijn favoriet geweest en zijn nieuwe show was teleurstellend. Niet zo erg als de zuurpruim die regelmatig op TV te zien is, maar geweldig was het zeker niet.

Jan Jaap’s eerste nieuw jaar conference was enorm teleurstellend, al heb ik de nieuwe nog niet gezien.

Guido is geinig, maar heeft weinig diepgang. Ben het overigens met Jurjen eens dat Lebbis op z’n minst genoemd zou moeten worden, erg sterke show.

Maar Theo staat momenteel op eenzame hoogte in Nederland.

Beantwoord

Theo Maassen gisteren gezien. Erg goed, hoewel hij af en toe wel erg zwolg in hopeloosheid.

Ergo, 1. Finkers, 2. Maassen, 3. Van der Wal.

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Freek en Herman niet gezien. Freek vind ik normaliter dermate zuur dat ik em niet pruim. Al hoor ik van veel mensen die dat ook vinden dat Freek nu echt leuk was.
Jan Jaap vond ik leuk om naar te kijken maar het was geen show waarbij je echt moet lachen. Guido Weijers begon leuk maar begon daarna zijn gebrek aan diepgang en grappen te maskeren met allerlei tierlantijnen. Sloeg nergens op m.i. Theo Maassen vond ik van wat ik gezien heb van eenzame klasse. Zwaarmoedig is hij altijd maar dit keer was dat m.i. perfect in balans met de grappen die hij maakte, met uitzondering van de laatste 10 minuten..dat was wel errug zwaarmoedig, had niet gehoeven.

Beantwoord

Via Twitter:

erikvisser: @marketingfacts mijn subjectieve mening lebbis (9) – herman (8)- freek (7) – guido (5) Jan preventief niet gekeken, theo niet kunnen zien

Beantwoord

Beantwoord

Profielfoto
Anno Zijlstra op schreef:

Freek ga ik zien de rest lijkt me niets.
Omroepen zouden niet meer bestaan als er geen subsidie/steun van het rijk naar toe zou gaan.

Beantwoord

Beantwoord

Beantwoord

Guido Weijers heb ik bewust niet gekeken, niet mijn kopje thee. Jan Jaap vond ik teleurstellend in vergelijking met zijn niet-oudejaarsdingen. Lebbis en Maassen waren weer lekker boos, waarbij ik zeker Theo wel eens sterker heb gezien. Van Finkers was ik nooit echt fan, maar van deze show heb ik heel erg genoten.

De nummer 1 uit dit rijtje is voor mij toch Freek. Geëngageerd, grappig en scherp. Freek is een verhalenverteller en dat doet ie verdomde goed!

Beantwoord

Beantwoord

Profielfoto
Jurgen Elfrink op schreef:

@Marco Derksen

Ik denk dat IMHO Theo niet meer mag worden getoond omdat de DVD per afgelopen weekend nieuw in de winkels ligt.

Beantwoord

Profielfoto
Jurgen Elfrink op schreef:

Maar daar was je zelf ook al achter zag ik. Sorry. OT: ik vond Jan Jaap eigenlijk ondermaats, Theo had ik al 2x gezien maar wel goed en Guido te oppervlakkig. Freek heb ik verdrongen, net als lebbis, omdat de kans klein was dat ik ze leuk zou gaan vinden.

Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1262)
Contact