Blog:

Gebruik je de juiste weblogsoftware?

door Marco Derksen op

Gebruik je de juiste weblogsoftware?

Wie vandaag de dag een weblog wil starten heeft de keuze uit tientallen (wellicht zelfs honderdtallen) mogelijkheden. Samen met een collegablogger ben ik inmiddels het aanbod van weblogtools in kaart aan het brengen. Daarbij maak ik uiteraard dankbaar gebruik van de overzichten die het afgelopen jaar zijn gepubliceerd.

In mei 2004 publiceerde weblog Asymptomatic een overzicht waarin pakketten zoals b2Evolution, bBlog, BLOG:CMS, Blojsom, Blosxom, Expression Engine, MovableType, Nucleus, Pivot, pMachine Pro, Serendipity, SPIP, .Text, TextPattern en WordPress met elkaar worden vergeleken.

In februari 2005 publiceerde Elise Bauer op haar weblog een overzicht van de markt voor weblogtools. Op basis van dit overzicht heb ik destijds bovenstaand blogtools-matrix gemaakt.

In juli 2005 publiceerde Susannah Gardner van Buzz Marketing With Blogs op Online Journalism Review een overzicht van weblogsoftware (vergelijkingstabel). In het overzicht vergelijkt ze de volgende weblogtools: Blogger, TypePad (Basic, Plus en Pro), Blogware, WordPress, Movable Type en Expression Engine.

In de reacties op mijn artikel op marketingfacts werden door de lezers een aantal additionele pakketten genoemd zoals pLog, Geeklog en OpenSourceCMS. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog web-log.nl, punt.nl en Drupal (zie voor meer pakketten ook Wikipedia).

Aanvullende tips zijn uiteraard welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marco Derksen is onderdeel van

Laatste blogs

Bekijk alle blogs (1415)
Contact