Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.

Toekomstbestendige zorg

De vakbeurs Zorg & ICT is drie dagen lang hét podium voor leveranciers die met hun relevante en slimme ICT-oplossingen en technologieën willen bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige zorg. Deze editie vindt in hybride vorm plaats. Dat betekent drie dagen lang een mix van een live vakevent én online connecties en sessies.

Tijdens Zorg & ICT is er veel aandacht voor de laatste ontwikkelingen en innovaties die bijdragen aan de transformatie naar een duurzame en toekomstbestendige zorg.

Transformeren en digitaliseren

Hét thema waar alles om draait tijdens Zorg & ICT is ‘Keep up the change’. Het transformeren en digitaliseren van de zorg is een enorme, complexe uitdaging. Om betaalbare, kwalitatief hoogstaande en toegankelijke zorg te waarborgen zijn slimme en innovatieve ICT-oplossingen en technologieën én een goede samenwerking tussen organisaties onmisbaar. Een absolute must voor zowel de zorgverlener als patiënt. Subthema’s rondom digitale zorg die aan bod komen zijn:

 • juiste zorg op de juiste plek
 • gegevensuitwisseling
 • datagedreven zorg
 • zorgplatformen & regiosamenwerking
 • opschaling en implementatie van innovatie.

Programma Zorg & ICT

Op de Theaterboulevard kun je in maar liefst 9 theaters uiteenlopende sessies bijwonen. Van exposantenworkshops waar leveranciers en partners hun kennis en ervaringen delen tot de Dutch Health Hub Academy waar onafhankelijke sprekers, organisaties en netwerken presentatiesessies geven. Ze delen hun visie en best practises rondom de actuele thema’s; Zorg op afstand / ziekenhuis thuis, Datagedreven zorg, Zorginformatiesystemen en Digital devices.

AI voor gezondheid

Dinsdag 2 november neemt Drs. Annemieke Nennie je mee in het succesvol implementeren van AI. Annemieke is programmamanager Waardevolle AI voor Gezondheid bij de directie Informatiebeleid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Bedrijfskundige van oorsprong, is ze zich gaan richten op een holistische benadering hoe nieuwe technologieën zowel mensen als de organisaties en processen waarin ze werken kunnen versterken.

Je ziekenhuis verbeteren met AI

Douwe Jippes, Managing partner – Healthy Capital, en Sterre Witteveen, Investment Manager – Holland Capital, geven in deze sessie 5 pitches van nieuwe AI toepassingen om je ziekenhuis een stap verder te brengen met AI.

PHIT-tour

Op 2, 3 en 4 november organiseert MedicalPhit de PHIT-tour op Zorg & ICT. In een uur tijd word je bijgepraat over interoperabiliteit en gegevensuitwisseling in Nederland. Onderwerpen die aan de orde komen zijn EPD’s, ECD’s, PACS en platformen in de zorg. De landelijke programma’s zoals Twiin en de VIPP- en focusprogramma’s staan hierbij centraal.

Professionals in de zorg

Zorg & ICT richt zich op professionals die werkzaam zijn in de zorg en op zoek zijn naar antwoorden op actuele vraagstukken, innovatieve toolings, ICT-ontwikkelingen en praktijkcases die bijdragen aan de  transformatie naar een toekomstbestendige en digitale zorg. Zeer interessant dus als jij werkzaam bent in;

 • Ziekenhuizen
 • Verpleeg- en verzorgingshuizen
 • Thuiszorg
 • Welzijn en ouderenzorg
 • Geestelijke gezondheidszorg
 • Gehandicaptenzorg
 • Jeugdzorg
 • Overheid

 

 

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Inclusief-onderzoek
15 dec

Door Gebruiker Centraal in Utrecht

Het belang van inclusief onderzoek

Bekijk evenement:
Travel Congress 2023
10 jan

Door Jaarbeurs in Utrecht

Travel Congress 2023

Bekijk evenement:
Winterfestival klantgericht ondernemen
23 jan

Door PvKO in Utrecht

PvKO Winterfestival

Bekijk evenement:
Contact