Laden Evenementen

Het is voor veel organisaties nog steeds best lastig om aan de abstracte wetteksten concreet handen en voeten te geven. Wat betekent de wet nu precies? En waar te beginnen? Dit zijn vragen die nog steeds bij veel organisaties leven.

Privacyrecht

In dit webinar komen de beginselen van het privacyrecht aan bod. De insteek is laagdrempelig en op de praktijk gericht. Ook wordt stilgestaan bij de praktische implicaties van de privacywetgeving. Het webinar is dan ook niet alleen voor juristen, maar ook voor andere medewerkers heel geschikt.

Het seminar is opgedeeld in twee delen. In het eerste deel wordt de wetgeving in grote lijnen uiteen gezet. Je krijgt daarbij onder meer toegelicht welke privacyrechtelijke eisen er gelden, wanneer deze eisen van toepassing zijn en welke uitzonderingen er zijn. Verder zullen de risico’s en de mogelijke sancties worden besproken, zoals mogelijke schadeclaims en door toezichthouders opgelegde boetes.

In de praktijk

In het tweede deel van het seminar wordt vervolgens ingezoomd op de praktijk. Met andere woorden: hoe vertaal je de (vrij abstracte) regels uit de wet, naar beleid voor je organisatie? Waarmee moet je daarbij allemaal rekening houden? Wat zijn handige tips en trucs en hoe voorkom je dat je in (bekende) valkuilen stapt? Deze en andere vragen zullen tijdens dit tweede deel van het seminar worden beantwoord.

Experts

Tijdens het webinar bestaat er de mogelijkheid om vragen te stellen aan deze experts:

  • Mr. Eva Traag, advocaat; houd zich bezig met arbeidsrecht met een bijzondere interesse voor privacy en flexibiliteit in arbeidsrelaties. Eva werkt aan zaken voor zorg- en onderwijsinstellingen, (multi)nationale en middelgrote ondernemingen.
  • Mr. Anneloth Teunissen; sinds 2020 advocaat op de sectie Arbeidsrecht. Anneloth treedt met name op in individuele en collectieve ontslagzaken en adviseert onder meer over arbeidsovereenkomsten en arbeidsvoorwaarden. Daarnaast houd ze zich bezig met vraagstukken op het gebied van privacy op de werkvloer.
  • Mr. Marloes Roetert Steenbruggen-Hulshof; sinds juli 2016 advocaat gezondheidsrecht op de sectie Gezondheidszorg van Dirkzwager. Zij heeft zich in het bijzonder gespecialiseerd in het patiëntenrecht, het medisch aansprakelijkheidsrecht, het medisch tuchtrecht, de kwaliteitswetgeving in de zorg en het privacyrecht. Haar cliënten zijn zowel individuele beroepsbeoefenaren als de grotere zorginstellingen en (medische) aansprakelijkheidsverzekeraars. Daarnaast adviseert Marloes zorgaanbieders, (semi)publieke instellingen en gemeenten met grote regelmaat over vraagstukken in het sociaal domein (de Wmo 2015 en de Jeugdwet).
  • Mr. Milou Janssen; advocaat sinds januari 2020. Haar focus ligt op patiëntenrechten, het medisch tuchtrecht, het privacyrecht en kwaliteitswetgeving.

Het webinar is niet geschikt voor mensen die al kennis van het privacyrecht hebben. Zij zullen in dit online seminar niets nieuws horen. Voor hen komt in het najaar de verdiepende workshop Actualiteiten Privacyrecht beschikbaar.

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Informatie en ICT
1 mrt

Door Academy for Information & Management in

In-company leertafel; Informatie en ICT voor managementteams

Bekijk evenement:
Customer Experience
3 mrt

Door Beeckestijn Business School in

Richting geven aan CX in een internationale context

Bekijk evenement:
Digitalisering
4 mrt

Door Nyenrode Business Universiteit in

Masterclass Digitaal leiderschap bij de overheid

Bekijk evenement:
Contact