Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De Waterinfodag is een congres, beurs en ontmoetingsdag. Voor medewerkers van waterschappen, Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten, drinkwaterbedrijven, bedrijven en studenten. Er is een beurs met 60 exposanten, een actueel, aansprekend en breed congresprogramma en volop gelegenheid om te netwerken.

Programma Waterinfodag

Er zijn vele sessies gedurende deze dag. Bekijk alle sessies en presentaties en stel je eigen programma samen. Hieronder lichten we enkele sessie van deze dag uit.

Operationele Waarschuwingsdienst voor Wateroverlast – W2O

Een tiental waterschappen en gemeenten gebruikt op dit moment de dienst W2O, een innovatieve oplossing om lokale wateroverlast eerder en beter te voorspellen.
Weather Impact en Hydrologic hebben deze lokale wateroverlastverwachting ontwikkeld om gebruikers tijdig te waarschuwen en ze handelingsperspectief te bieden om verdere schade te verminderen. Bob Ammerlaan, Bram Schnitzler en Frank Heijens nemen je hierin mee tijdens deze sessie.

Data Lakehouse Hoogheemraadschap Delfland

In deze sessie van Ruud Janssen, Royal HadkoningDHV, leer je het ‘wat, waarom en hoe’ van een Data Lakehouse architectuur en het gebruik van spatial data. Dit wordt gedaan middels een casus van de waterketen bij Delfland (NAD) waarvoor het Data Estate is opgezet op basis van een Data Lakehouse aanpak in Azure.

Machine Learning in een operationele setting

Kunnen Machine Learning algoritmen conventionele modellen (deels) vervangen in een operationeel systeem? Het Hoogheemraadschap van Delfland is aan het testen met zo een algoritme voor haar beslissingsondersteunend systeem en de eerste resultaten zijn veelbelovend!

Snappen we wat er buiten gebeurd en wat wat staat ons te wachten?

KNMI en Rijkswaterstaat gebruiken steeds betere mondiale en lokale modellen voor de weerverwachtingen en daaraan gekoppeld waterstands- en golfverwachtingen. Dit geeft de mogelijkheid om tien dagen vooruit fenomenen met een grote impact te herkennen en tijdig op te schalen.

Hyperspectrale water analyse door Robotics en AI

DroneQ Robotics zet drones, onderwater robots en IoT sensoren in om in real-time de waterkwaliteit te toetsen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van hyperspectrale camera’s en AI. John Troch neemt je mee in deze ontwikkelingen tijdens zijn sessie op de Waterinfodag.

DataLAB Waterschap Vallei en Veluwe

In deze presentatie vertellen Anna Stalknecht, Waterschap Vallei en Veluwe en Martijn Krol, Nelen & Schuurmans, over hoe zij projecten oppakken binnen het DataLAB en over de lessen die ze de afgelopen 2 jaar geleerd hebben. Aan de hand van het eerste operationele project over rioolvreemd water lichten zij hun werkwijze toe

Wat brengt datascience het Hoogheemraadschap van Delfland?

Aan de hand van verschillende casussen (oa monitoren van de waterkwaliteit mbv satellietdata en augmented reality in assetbeheer) komen geleerde lessen m.b.t. digitale innovaties, tot nu toe, aan bod.

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in 's-Hertogenbosch

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
de-beste-werkplek-voor-klantcontactmedewerkers
8 dec

Door Klantenservice Federatie (KSF) in 's-Hertogenbosch

De beste werkplek voor klantcontactmedewerkers

Bekijk evenement:
Inclusief-onderzoek
15 dec

Door Gebruiker Centraal in 's-Hertogenbosch

Het belang van inclusief onderzoek

Bekijk evenement:
Contact