Laden Evenementen

De VOCA-wereld

De wereld is volop in beweging, we gaan versneld veranderen. Golven van vernieuwing botsen en klotsen op elkaar. Managers, teamleiders en medewerkers in bijv. de zorg, bij een gemeente of woningcorporatie voelen zich steeds vaker een speelbal van de omstandigheden. In het buitenland is hiervoor een overkoepelende term bedacht: VOCA-wereld. Dat verwijst naar een omgeving die in het teken staat van Vluchtigheid, Onzekerheid, Complexiteit en Ambiguïteit.

Twee struikelblokken: vertragen en verstarren

In de VOCA-wereld is veranderen van een bijzaak tot een hoofdzaak uitgegroeid. Dit betekent echter niet, dat veranderen meestal succesvol verloopt. Integendeel, verschillende studies tonen aan dat 70 tot 80 procent van alle organisatieveranderingen mislukt. De grootste struikelblokken liggen op het vlak van gedrag: we vertragen omdat we er niet echt in geloven. Of we verstarren door de hoeveelheid van veranderingen waarmee we te maken krijgen.

Zelf aan de slag!

Hoe werkt zo’n vliegwiel van versneld veranderen en wat kun je doen om het in je eigen organisatie te activeren? In deze 3 uur durende Powerclass krijg je het antwoord op deze vragen. En meer dan dat: je gaat gericht aan de slag om te bedenken hoe je het vliegwiel van versneld veranderen in jouw team of organisatie aan de gang brengt.

Veranderaanpakken

Hans van der Loo en Patrick Davidson zijn echte specialisten op het gebied van versneld veranderen. Zij combineren inzichten uit verschillende wetenschappelijke disciplines en hebben over het onderwerp verschillende boeken gepubliceerd zoals ‘Werkvuur‘.

Zij maken inzichtelijk hoe je verschillende veranderaanpakken (zoals agile, lean start-up en scrum) tot een samenhangend geheel kunt smeden. Maar misschien wel het belangrijkste: hun jarenlange ervaring in tientallen nationale en internationale organisaties staat garant voor een meer dan inspirerende ontdekkingsreis.

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
cybersecuritymaand
3 okt

Door Alert Online in

Cybersecuritymaand 2022

Bekijk evenement:
Informatiemanagement
4 okt

Door Academy for Information & Management in

Strategisch informatiemanagement

Bekijk evenement:
digitaal-werven
6 okt

Door Digitaal Werven in

Digitaal-Werven Event

Bekijk evenement:
Contact