Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Het online event ‘Verder met de bedoeling’ is voor iedereen die het werken vanuit de bedoeling ook echt handen en voeten wil geven in de praktijk. Een perfect moment om alleen of samen met je collega’s weer even stil te staan bij wat ‘werken vanuit de bedoeling’ betekent voor jou en je organisatie. Én wat nu een logische volgende stap zou kunnen zijn.

Werkplezier

Sabine Uitslag leidt je door het programma op het hoofdpodium en interviewt gasten over de praktijk van verder met de bedoeling. Sabine is sinds 2018 projectdirecteur Werkplezier onder de titel Chief Inspiration Officer bij FWG Progressional People.

Verandertoolkit

Hoe kun je in de praktijk handen en voeten geven aan het werken vanuit de bedoeling? Dat is de zoektocht van de schrijver en spreker Wouter Hart – waarvan zijn boeken Verdraaide organisaties en Anders Vasthouden al bijna 100.000 keer zijn verkocht en die vele mensen en organisaties inspireerden het anders te gaan doen. Met de komst van Corona heeft Wouter zich samen met Thom Verheggen gestort op het maken van een verandertoolkit om de slag in de praktijk ook echt te kunnen maken. Met speelse prikkels voor ín de waan van de dag.

Werken vanuit de bedoeling

Joseph Oubelkas is een geweldige spreker met een indringend verhaal. Op een prachtige wijze vertelt Joseph zijn verhaal over de acht jaar die hij doorbracht in de verschrikkelijke omstandigheden van een Marokkaanse gevangenis. Maar wat daar gebeurde en hoe hem dat vormde tot wie hij nu is, levert ons een enorm fundamentele boodschap op voor het werken vanuit onze bedoeling. Na de lezing van Joseph gaat Sabine met hem in gesprek.

Over de bedoeling tussen organisaties

Veel van de werkelijke vraagstukken van deze tijd kun je niet binnen één organisatie oplossen. Denk aan de strafrechtketen, of binnen het Sociaal Domein. Hoe kun je verandering voor elkaar krijgen tussen verschillende organisaties? Aan tafel zitten Marleen Fretz – Stuivenberg van Gemeente Leiderdorp en Janine De Vries van Incluzio die op een innovatieve wijze hebben gecontracteerd. Bart Bakker van de innovatieve Proeftuin Ruwaard waarin op een hele andere manier is samengewerkt door 14 maatschappelijke organisaties. En rechter Judith Uitermark die probeert de strafrechtketen beter aan te laten sluiten bij waar het mensen werkelijk over gaat.

Bekijk hier het hele programma.

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Sleutelfiguren bij ontwikkeling
1 dec

Door Gebruiker Centraal in

Je doelgroep écht bereiken? Maak gebruik van sleutelfiguren

Bekijk evenement:
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
de-beste-werkplek-voor-klantcontactmedewerkers
8 dec

Door Klantenservice Federatie (KSF) in

De beste werkplek voor klantcontactmedewerkers

Bekijk evenement:
Contact