Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Verbindingsfestival LIVE!

Na vier succesvolle online Verbindingsfestivals met meer dan 4.000 bezoekers is er dit jaar een LIVE festival! Op een unieke locatie in Zwolle, verdiepen én verbinden richting (natuur)inclusieve, gezonde, slimme, klimaatadaptieve en bereikbare straten, wijken, dorpen en steden.
Kom jij ook op 7 juli naar Zwolle voor de leukste werkdag van het jaar?!

Het jaarlijkse Verbindingsfestival heeft als missie om concrete vraagstukken een stap verder te brengen én om blijvende verbindingen te leggen tussen professionals die samen werken aan een nog mooiere leefomgeving in Nederland!

Leefbaarheidslab

Geïnspireerd door de bijzondere locatie van de oude Energiecentrale Harculo én vanuit de ambitie om daadwerkelijk met een mix van professionals stappen te zetten op de grote opgaven waar we voor staan, heeft het Verbindingsfestival 2022 de opzet van een lab meegekregen. Het Leefbaarheidslab, waar het een dag lang borrelt, bruist, zindert en af en toe ontploft.

Uitdagingen overal

Bij alle opgaven waar we in Nederland voor staan dienen dezelfde vragen zich aan.

  • Hoe gaan we het organiseren?
  • Hoe werken we zo efficiënt mogelijk samen?
  • Hoe leggen we kostbare kennis vast?
  • Hoe betrekken we bewoners en andere belanghebbenden?
  • Wat doen we met wet- en regelgeving?
  • Hoe prominent is de rol van de overheid?

Over deze vragen wordt het gesprek aangegaan op het Verbindingsfestival. Want in plaats van op elk onderwerp opnieuw het wiel uit te vinden, kom je samen veel verder. Dus naast dat er de diepte in wordt gegaan op verschillende thema’s als klimaat, bereikbaarheid en de gezonde stad, wordt er ook het gesprek gevoerd over de uitdagingen die overal spelen.

Line-Up

Op 22 april is de line-up van het festival bekend. Om je alvast een beetje in de stemming te brengen geeft de organisatie je een kleine sneak-preview.

Vervoersongelijkheid en duurzaamheid

Waarom worden duurzame mobiliteitsconcepten eigenlijk vooral ontwikkeld voor en door mensen met een dikkere portemonnee? Hoe maken we van de transitie in mobiliteit ook een emancipatiemotor?
Op het Verbindingsfestival ga je in debat over Vervoersongelijkheid en duurzaamheid. Welke oplossingen zijn er en welke heilige huisjes moeten daarbij sneuvelen? Het debat wordt geïntroduceerd door Saskia Kluit van Studio Kluit en voorzitter van Rover.

Ruimte creëren

Rick Kwekkeboom is lector Langdurige zorg en ondersteuning aan de Hogeschool van Amsterdam. In haar keynote op het Verbindingsfestival staat één boodschap centraal: ‘Denk ook aan de kwetsbare mens bij de inrichting van de stad’. Want helaas wordt deze groep veel te vaak over het hoofd gezien, bijvoorbeeld bij het ontwerp en de inrichting van de fysieke leefomgeving. Kwekkeboom laat zien hoe je letterlijk en figuurlijk ruimte creëert, door het fysieke en het sociale domein met elkaar te verbinden.

De Gezonde Stad

De interesse van Laurens de Lange, dga van TerraTransities en founder van de Coalitie Gezonde Gebouwen, gaat veel breder dan alleen ‘het gebouw’. Op het Verbindingsfestival geeft Laurens de Lange een keynote waarin hij zijn visie op de Gezonde Stad geeft. Welke stappen kun je zetten, vandaag, morgen en overmorgen? Op het gebied van gebouwen, mobiliteit, infrastructuur, voedsel en de openbare ruimte?

Klimaatverandering

Gemeente Zwolle heeft een mobiele Climate escaperoom laten ontwikkelen door een internationaal studententeam van 038Games. De escaperoom, ‘Adapt or BTrapped’ draait om klimaatverandering en hoe de spelers zich daar zo goed mogelijk op kunnen aanpassen. Durf jij het aan?

 

Tip: The Feed Factory is een handige tool waarmee je als VVV, DMO, bibliotheek, gemeente of citymarketing organisatie het veelzijdige culturele en toeristische aanbod van jouw stad, streek of regio snel, optimaal en met geringe moeite onder de aandacht kan brengen en actueel houden.

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
cybersecuritymaand
3 okt

Door Alert Online in Zwolle

Cybersecuritymaand 2022

Bekijk evenement:
Informatiemanagement
4 okt

Door Academy for Information & Management in Zwolle

Strategisch informatiemanagement

Bekijk evenement:
digitaal-werven
6 okt

Door Digitaal Werven in Zwolle

Digitaal-Werven Event

Bekijk evenement:
Contact