Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.

Het is heel verleidelijk om op volle kracht vooruit te gaan. Meters te maken. Er is immers geen tijd te verliezen! Maar er is een belangrijk nadeel bij deze aanpak: als we onbesuisd achter onze plannen aandraven, is de kans groot dat we dat doen op de manier die we altijd al deden. En is dat wel de beste manier of moeten en willen we het anders?

Reflectie

 • Tijd voor een pas op de plaats; vertraging en reflectie. Welke waarde willen we echt creëren voor onszelf en onze samenleving? Deze vraag gaat over ons handelen in het NU.
 • Tijd om te koesteren wat we geleerd hebben; reflecteren op oude patronen. Gedragingen en gewoonten die ons in het verleden hielpen maar misschien niet meer passen bij wat we nu willen creëren.
 • Tijd om onze nieuwsgierigheid te blijven prikkelen; leren hoe we vitaal en vernieuwend gedrag in onszelf kunnen versterken.

Verhaal met impact

‘Verhaal met impact’ helpt organisaties door verhalen bij elkaar te brengen waarmee de organisatie haar toekomst en purpose kan verdiepen. De organisatie van de toekomst is wendbaar, lerend, inclusief, verbonden en duurzaam. Ze maken zich dan ook hard voor de volgende onderwerpen, met een visie op nu én de toekomst, met de nadruk op verbinding, welzijn en welvaart.

Veranderen met impact

 • Arend Ardon, auteur van o.a. ‘Traag versnellen‘ laat je zien waar jij onbedoeld het verleden herhaalt (en vernieuwing blokkeert).
  Durf het comfort van oude gewoontes te verlaten, ervaar hoe vernieuwing plaatsvindt in het NU.
 • Vanuit het brein gezien, zijn veranderingen helemaal top. Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie en auteur van o.a. ‘Laat je hersenen niet zitten‘,  laat zien waarom het verstandig is om nieuwe dingen te doen, problemen op te lossen en uitdagingen aan te gaan.
 • Conflicten zijn noodzakelijk, functioneel en levert de benodigde variëteit op. Functionele conflicten kunnen worden ingezet om verandering te veroorzaken. Shirine Moerkerken laat je anders kijken naar conflicteren en laat zien hoe dit kan helpen bij veranderopgaven. Ze schreef ook het boek ‘Conflict eren‘.
 • Een casus over vernieuwen, recht uit de praktijk. In dit geval de organisatieontwikkeling van gemeente Assen, waar Nicoline Waanders en Daniël Wolfs hebben samengewerkt om aansprekende ambities uit ‘Het Verhaal van Assen’ ook echt in praktijk te vertalen. In hun interactieve en verrassende bijdrage ervaar je welke patronen zij hebben doorbroken.
 • Organisaties hebben patronen die samenhangen met hun ontstaansgeschiedenis, product of dienst. Het is belangrijk om patronen te herkennen, zodat je hier in organisatieverandering rekening mee kunt houden. Na deze lezing van Daniëlle Braun verander je nooit meer op traditionele wijze.

Een congres voor managers, veranderkundigen, organisatieontwikkelaars, leiders en medewerkers die het verschil willen maken in hun organisatie.

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Sleutelfiguren bij ontwikkeling
1 dec

Door Gebruiker Centraal in Arnhem

Je doelgroep écht bereiken? Maak gebruik van sleutelfiguren

Bekijk evenement:
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in Arnhem

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
de-beste-werkplek-voor-klantcontactmedewerkers
8 dec

Door Klantenservice Federatie (KSF) in Arnhem

De beste werkplek voor klantcontactmedewerkers

Bekijk evenement:
Contact