Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Waarde creatie

Succesvolle organisaties en ondernemingen van nu richten zich op waardecreatie en duurzaam ondernemen. De blik op de toekomst is een weg naar een samenleving die niet alleen meer draait om economische groei. De mate waarin we erin slagen om samen de problemen van deze tijd op te lossen is net zo belangrijk.

Toekomstgericht

Toekomstgerichte organisaties houden zich hier elke dag mee bezig. Met hun businessmodellen lossen ze maatschappelijke problemen op en dragen ze bij aan een economisch systeem dat sociale en ecologische grenzen respecteert. Nieuwe businessmodellen vragen echter om nieuwe manieren van organiseren en leiderschap. Hoe doe je dat, wat zijn de uitdagingen en wat zijn goede voorbeelden?

Duurzame toekomst

Na de opening van Jeroen Smit trapt Alex van Hooff, directeur van Burgers’ Zoo, af met een verhaal over de combinatie van waarde creëren voor de natuur, gekoppeld aan het succesvol houden van een grote organisatie. De missie van Burgers’ Zoo is om dieren te beschermen en te behouden om op deze wijze een bijdrage te leveren aan de grote diversiteit van de natuur. Dichtbij huis in Arnhem maar ook verder weg in grote natuurprojecten. Al jaren zet Burgers’ Zoo zich in voor een duurzame toekomst.

Economie voor een betere wereld

Een economie die alleen maar draait om meer produceren en consumeren, is eindig. We moeten op zoek naar een nieuw verhaal over een economie voor een andere, betere wereld. Hoe verdelen we de waarde die we creëren, hoe bewaken we dat we de goede dingen doen en hoe verankeren we dit op lange termijn? Sander Heijne, onderzoeksjournalist, historicus en auteur van o.a. ‘Fantoomgroei‘,  gaat op zoek naar een nieuwe manier om de economie wél te laten werken voor iedereen.

Waardegedrevenheid

Als we vanuit een andere insteek gaan kijken naar de focus van onze organisatie, vraagt dat ook een andere aansturing, een andere cultuur en ander gedrag. Hoe kunnen we de waardegedrevenheid echt tot de start van ons denken maken? Wouter Hart is oprichter van en adviseur bij Verdraaide Organisaties en auteur van o.a. het boek ‘Anders Vasthouden‘.

Waardespanning

Hoe kunnen we waardevolle doelen realiseren, innoveren en maatschappelijke waarde creëren, ondanks onvermijdelijke waardespanning? Martin van Staveren neemt je mee tijdens zijn sessie. Dr. ir. Martin Th. van Staveren MBA is eigenaar van bureau VSRM, kerndocent aan de Universiteit Twente en auteur van ‘Iedereen Risicoleider’.

Verhalen en voorbeelden

Jeroen Smit is als onderzoeksjournalist altijd op zoek naar verhalen en voorbeelden van leiders en organisaties die zich over de grote vraagstukken van deze tijd buigen. Hij laat voorbeelden zien van organisaties en leiders die zich inzetten om deze grote vraagstukken op te lossen. Hoe ze zich bijvoorbeeld inzetten voor klimaat, een leefbaar inkomen of plastic in de oceaan en tegelijkertijd succesvol zijn. Jeroen schreef onder meer het boek ‘Het grote gevecht‘.

Vernieuwend leiderschap

Mensen zijn het belangrijkste arbeidskapitaal van organisaties. Zij brengen kennis en structuur en uiteindelijk geven zij richting aan elk bedrijf of organisatie. Investeren in leiderschap en persoonlijke ontwikkeling is dan ook onontbeerlijk. Wat staat ons te doen? Welk leiderschap hebben we nodig? Astrid Elburg, adviseur, docent en auteur van o.a. ‘Gunnen! De kracht van vernieuwend leiderschap’, vertelt.

Voor iedereen die het lef heeft om andere wegen in te slaan en mee wil werken aan betekenisvolle organisaties van de toekomst, meld je aan voor dit seminar!

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
digitaal-werven
6 okt

Door Digitaal Werven in Arnhem

Digitaal-Werven Event

Bekijk evenement:
Direct-Duidelijk-Week
10 okt

Door Gebruiker Centraal in Arnhem

Direct Duidelijk Week

Bekijk evenement:
evenementen
10 okt

Door Respons in Arnhem

Nationaal Congres Evenementen

Bekijk evenement:
Contact