Laden Evenementen

Direct Duidelijk Tour

De Nederlandse samenleving is divers en publieke organisaties hebben contact met veel verschillende mensen. Hoe zorg je voor duidelijke taal? Hoe maak je jouw communicatieboodschap inclusief en dus begrijpelijk voor iedereen?

Deze – en meer – onderwerpen komen aan bod in de Direct Duidelijk Tour: een serie online bijeenkomsten over duidelijke, inclusieve en bruikbare overheidscommunicatie.

De webinars zijn gericht op communicatieadviseurs, redacteuren en alle andere professionals die zich inzetten voor betere communicatie en dienstverlening vanuit de overheid (en dus uiteraard ook vanuit uitvoeringsorganisaties).

Duidelijk beeld

Stel, je wilt de plannen en processtappen rondom een nieuw woongebied visueel duidelijk maken. Of je wilt een ingewikkeld beleidsthema op een begrijpelijke, visuele manier overbrengen. Dan kun je denken aan het maken van bijvoorbeeld een storygraphic (een infographic die niet over data gaat, maar over een ‘verhaal’), een explainer, een online animatie of een sketchnote.

Hoe pak je dit aan? Wanneer heb je een ‘goed beeld’? Welke tools zijn er beschikbaar? En hoe kun je zoiets ook als kleinere organisatie, met weinig middelen, voor elkaar krijgen?

Data

In juni werd dit onderwerp besproken vanuit de invalshoek van datavisualisatie. Deze aflevering kun je terugkijken op de website van Gebruiker Centraal.

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Het grootste kennisfestival van Nederland
16 sep

Door Het Grootste Kennisfestival in

Het Grootste Kennisfestival van Nederland

Bekijk evenement:
Social-service
16 sep

Door Klantenservice Federatie (KSF) in

Social dilemma: Social service en privacy

Bekijk evenement:
Upstream Festival
20 sep

Door Upstream Festival in

Upstream Festival

Bekijk evenement:
Contact