Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Maak kennis met SXSW Online,  een ontzettend uitgebreide digitale ervaring van 16-20 maart 2021. Dit meerdaagse evenement heeft de meest uiteenlopende sessies te bieden. Onder andere diverse keynotes en conferentiesessie maar ook showcases van muziekfestivals en filmfestival vertoningen. Uiteraard behoort online netwerken ook tot de mogelijkheden.

Keynotes

Keynotes worden gepresenteerd door diverse visionaire sprekers die de krachtigste nieuwe ideeën leveren in de steeds evoluerende werelden van film, cultuur, muziek en technologie. Deze sprekers vormen het middelpunt van de SXSW-conferentie en zijn een voorbeeld van de geest, vindingrijkheid en ondernemingszin die SXSW cultiveert.

Thema’s

Een nieuwe urgentie

2020 heeft kwesties als raciaal onrecht, armoede, nationalisme en de klimaatcrisis versterkt te midden van een wereldwijde pandemie. De toekomst hangt af van de samenwerking tussen bedrijven, non-profit, overheid, wetenschap en technologie. Welke vorderingen zijn nodig om onmiddellijke en blijvende vooruitgang te creëren?

Uitdagende technologie voorwaarts

Als we als samenleving echte verandering willen bewerkstelligen, moeten de vele manieren waarop de tech-industrie onze levens beïnvloedt, als een positieve kracht worden gebruikt. Welke lessen kan een industrie die integraal deel uitmaakt van ons bestaan, leren van de huidige tekortkomingen om een ​​betere toekomst op te bouwen?

Culturele veerkracht in de kunst

Grote kunst gedijt vaak in tijden van onrust en chaos. Hoe zal de uitbarsting van creativiteit die we momenteel zien in muziek, film, ervaringsgerichte, geschreven en beeldende kunst van invloed zijn op onze cultuur voor het komende decennium en daarna?

De ‘rebirth’ van bedrijven

Van startups tot kleine bedrijven tot grote bedrijven, het kapitalisme moet worden onderzocht terwijl we proberen de wereldeconomie weer op te bouwen. Een mogelijke nivellering van het speelveld wacht als we deze kans aangrijpen voor meer rechtvaardige systemen over ras, geslacht en klasse.

Transformeren van het entertainmentlandschap

De conventionele wijsheid uit de entertainmentindustrie heeft zijn glans verloren in het licht van veranderende consumentengewoonten, technologische vooruitgang en een grotere focus op sociale kwesties. Deze druk zorgt voor een broodnodige metamorfose. Welke lessen kunnen muziek, film, televisie, sport en gaming leren om gelijke tred te houden met een steeds sneller tempo van verandering?

Verbinding in verbinding

We leiden levens die we ons nooit hadden kunnen voorstellen terwijl we onze eigen nieuwe wereld binnengaan. De gevolgen van sociaal isolement broeien al jaren. Nu zijn onlineplatforms enkele van de weinige punten die beschikbaar zijn om een ​​gemeenschapsgevoel te bevorderen. Hoe keren we terug naar een wereld waarin individuele zorgen plaatsmaken voor het omarmen van de waarde van de mensheid?

Een onbekende toekomst

Biohacking, ruimtevaart door consumenten, kwantumfysica, radicale levensverlenging, drone-levering – deze concepten die ooit in sciencefiction thuishoorden, maken nu deel uit van onze onmiddellijke toekomst. Welke verbluffende nieuwe ideeën zullen de volgende generatie innovators inspireren?

Bekijk hier het hele programma en beslis zelf waaraan je wil deelnemen via het SXSW online platform.

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
cybersecuritymaand
3 okt

Door Alert Online in

Cybersecuritymaand 2022

Bekijk evenement:
Informatiemanagement
4 okt

Door Academy for Information & Management in

Strategisch informatiemanagement

Bekijk evenement:
digitaal-werven
6 okt

Door Digitaal Werven in

Digitaal-Werven Event

Bekijk evenement:
Contact