Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Digitaal inclusieve communicatie-aanpak

De digitalisering is één van de belangrijkste trends in het communicatievak. Vanuit het Centrum voor Digitale Inclusie, van de Universiteit Twente, wordt al enkele jaren gepleit voor een digitale inclusieve aanpak daarbij. In dit CSC-webinar delen prof. Alexander van Deursen (Twente) en prof. Julia van Weert (UvA) hun inzichten en krijg je handvatten voor een digitaal inclusieve communicatie-aanpak.

Digitale vaardigheden

Prof. Alexander van Deursen van de Universiteit van Twente ontwikkelde een raamwerk voor digitale vaardigheden dat zichtbaar maakt welke vaardigheden nodig zijn bij het gebruik van technologie en input geeft voor beleid om de huidige niveaus te verbeteren. In dit webinar geeft Alexander van Deursen inzicht in de effecten van digitale ongelijkheid en wat er komt kijken bij een aanpak gericht op digitale inclusie.

Digitale ongelijkheid in de gezondheidszorg

Eén van de sectoren waar digitale ongelijkheid tot negatieve effecten leidt, is de gezondheidszorg. Zo blijkt dat gezondheidsapps met name gebruikt worden door jongeren en hoger opgeleiden. De digitale kloof en daarmee de gezondheidskloof tussen lager en hoger opgeleiden wordt daardoor groter. In haar minicollege deelt hoogleraar Julia van Weert haar inzichten met betrekking tot digitale ongelijkheid in de gezondheidszorg en geeft zij voorbeelden van een meer digitaal inclusieve aanpak, bijvoorbeeld hoe informatie online begrijpelijk aangeboden kan worden.

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Sleutelfiguren bij ontwikkeling
1 dec

Door Gebruiker Centraal in

Je doelgroep écht bereiken? Maak gebruik van sleutelfiguren

Bekijk evenement:
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
de-beste-werkplek-voor-klantcontactmedewerkers
8 dec

Door Klantenservice Federatie (KSF) in

De beste werkplek voor klantcontactmedewerkers

Bekijk evenement:
Contact