Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Digitale transformatie

Organisaties worden meer dan ooit geconfronteerd met de gevolgen van digitale transformatie. Meer dan “beter dan gisteren”, wordt van hen innovativiteit en creativiteit voor de dag van morgen verwacht. Dit veronderstelt een mentale transformatie van eenieder in de organisatie.

Informatiemanagement

De opleiding SIM is bestemd voor informatieprofessionals die hierin het voortouw willen nemen. Professionals die verantwoordelijk zijn, of worden, voor strategievorming en strategische advisering op het gebied van informatiemanagement.

Ze zijn als divisie- en afdelingsmanager, beleidsfunctionaris, informatiemanager of manager van grote ICT-gerelateerde veranderingsprogramma’s verantwoordelijk voor of adviseren over een toekomstgerichte organisatie. Van hen wordt ook verwacht dat zij regie gaan voeren op de besturing van de hiervoor benodigde informatievoorziening en op het daadwerkelijk realiseren van het informatiebeleid. Zij worden meer dan ooit geacht het hoger management strategisch te adviseren. Daarin staan strategische competenties, regie voeren, adviesvaardigheden en congruentie van organisatieontwikkeling en ontwikkeling van de informatievoorziening centraal.

Geen digitale transformatie zonder mentale transformatie. – Prof. dr ir Rik Maes Academic director AI&M

SIM

De opleiding Strategisch Informatiemanagement (SIM) leert je het strategisch belang van informatie en ICT scherper in te zien en te verwoorden. Denkkaders worden verruimt waardoor je als volwaardig strategisch gesprekspartner binnen de organisatie kunt functioneren. Na afloop van deze opleiding ben je in staat om de innovatieve kracht van informatie en ICT volop te helpen benutten.

Mentale transformatie

De betekenis van digitale transformatie wordt onderzocht en met name de mentale transformatie die hiervoor noodzakelijk is. De overstap van planmatig werken naar voorbereid zijn op de onzekere
toekomst, opereren in een ecosysteem en echte aandacht voor de mens achter de klant/burger zijn hierbij centrale begrippen.

Download hier de brochure met het volledige programma. De eerst volgende leergang start op 4 oktober 2022.

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in Amsterdam

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
de-beste-werkplek-voor-klantcontactmedewerkers
8 dec

Door Klantenservice Federatie (KSF) in Amsterdam

De beste werkplek voor klantcontactmedewerkers

Bekijk evenement:
Inclusief-onderzoek
15 dec

Door Gebruiker Centraal in Amsterdam

Het belang van inclusief onderzoek

Bekijk evenement:
Contact