Laden Evenementen

Zwolle experimenteert als slimme stad met informatieverzameling onder de noemer ‘Smart Zwolle’ en is hiermee een internationaal voorbeeld. Smart Zwolle is een initiatief om de stad beter te laten functioneren en toekomstige problemen efficiënt op te kunnen lossen dankzij dataverzameling en informatietechnologie.

SMARkT

Laat je tijdens de SMARkT 2022 inspireren over de vele toepassingen die er met slimme technologie en data mogelijk zijn. Ook dit jaar heeft Smart Zwolle weer interessante sprekers, deelsessies en kraamhouders verzameld die vertellen en laten zien hoe zij te werk gaan en wat het resultaat is.

Dagvoorzitter Ingeborg Evenblij, senior onderzoeker bij de gemeente Zwolle, opent de SMARkT samen met Michiel van Willigen, wethouder digitale transitie.

Daarna is gastspreker Marco Derksen aan de beurt. Inspirerend expert op de onderwerpen digitale transformatie, digitaal leiderschap en verandering in het digitale tijdperk.
Aansluitend is het Rondetafelgesprek waaraan Marco ook deelneemt.

Programma

In de middag staan enkele parallelsessies op het programma.

Floris Boogaard, lector ruimtelijke transformaties aan de Hanzehogeschool Groningen laat zien hoe we onze weerbaarheid vergroten in een veranderend klimaat. Hij laat je kennismaken met ClimateCafé en Climatescan https://climatescan.nl/(externe link) Een open source van (inter)nationale kennisuitwisseling van klimaatadaptieprojecten en klimaatactie gericht onderzoek in het veld.

Dana Zijlmans is adviseur mobiliteit bij de gemeente Zwolle en neemt je mee in de ambities van Zwolle. Mobiliteit gaat niet meer alleen om voertuigen en asfalt, maar om ruimte, gedragsverandering, samenwerken en kwaliteit van leven. Dat vergt anders denken over mobiliteit.

Erwin van Veen, GIS informatieadviseur gemeente Zwolle over de Groene Baten Planner waarmee in harde cijfers duidelijk wordt gemaakt wat groen kan betekenen voor de leefomgeving.

Michael Piest, informatie- & assetmanager Stichting Openbaar Belang, vertelt hoe het delen van informatie tussen gemeente en corporatie over elkaars beheerplannen, en -uitdagingen kan leiden tot een betere meerjaren-onderhoudsplanning (MJOB/P).

Armand Sol, kwartiermaker digitale innovatie en Ronald Sluiter, adviseur informatiemanagement deltaWonen nemen je mee in citizen science, inclusief wonen, verduurzamen woningvoorraad en data delen.

Kraamhouders

Op de SMARkT LIVE zijn verschillende standhouders aanwezig zoals;

  • Adrianus Warmenhoven
  • Perron038 met robothond Spot
  • Smart City Plaza
  • Sensorics
  • Arexx Engineering
  • Sightguide
  • Digital Twin
  • Camenai
  • ClimateScan
  • Witteveen+Bos

Bekijk het hele programma hier en meld je aan.

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Citymarketing
16 mei

Door Het Netwerk Citymarketing in

Nationaal Congres Citymarketing 2022

Bekijk evenement:
Veranderkunde
17 mei

Door ManagementBoek in

Collegereeks: Veranderkunde

Bekijk evenement:
churn-door-middel-van-data-science
18 mei

Door Beeckestijn Business School in

Churn voorspellen en verlagen d.m.v. data science

Bekijk evenement:
Contact