Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Drie keer per jaar wordt er een TechTalk georganiseerd door SIDN. Op het kantoor in Arnhem word je ontvangen met een lekkere maaltijd en om 19.00 uur beginnen de Talks. Deze keer is het internet abuse het onderwerp van de avond.

Internet abuse

De uitstekende internetconnectiviteit, betrouwbare datacenters en hooggekwalificeerde engineers maken Nederland tot een hosting capital. Helaas liften cybercriminelen mee op dat succes en zorgen zij voor abuse op de Nederlandse serverparken. De hostingsector is zich hiervan bewust en neemt steeds meer maatregelen om dit misbruik tegen te gaan.

Hoe houdt Nederland 5,9 miljoen .nl-domeinnamen, 3 miljoen IPv4-adressen en nog veel meer IPv6-adressen schoon? – Wido Potters

Wido Potters is projectleider bij de Stichting AbuseIO waar hij opensourcesoftware in de strijd tegen internet abuse ontwikkeld. Hij beschrijft hoe problemen opgespoord, gemeld en opgeruimd worden.

Criminaliteit

Tijdens de tweede techtalk geeft Dennis Wijnberg antwoord op de vraag; hoe spoor je criminelen op die digitaal drugs en medicijnen verhandelen? Dennis is digitaal rechercheur bij de Dienst Landelijke Recherche van de politie. Hij houdt zich bezig met traditionele criminaliteit met een digitaal aspect.

Een groep criminelen ziet een kans tot het verhandelen van drugs en medicijnen via het internet. Hiervoor richten ze van alles in. Een fysiek kantoor met opslagruimte, maar ook een volledig administratie- en voorraadsysteem om dit af te handelen.

Politie onderzoek

Gebaseerd op een echte, recente casus vertelt Dennis de ins en outs. Hoe kwamen ze deze groep op het spoor? Hoe pakten ze het onderzoek aan en pakten ze door? Dennis laat je meedenken over de technische mogelijkheden. Ben jij naast een goede techneut ook recherchemateriaal?

Bekijk meer seminarskennissessies en congressen in de Upstream agenda.

 

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Brand Minds Live
25 sep

Door DenkProducties in Arnhem

Brand Minds Live

Bekijk evenement:
Customer experience marathon
28 sep

Door Customer Talk in Arnhem

Customer Experience Marathon

Bekijk evenement:
Top toerisme
28 sep

Door Toerisme Top in Arnhem

Nationale Toerisme Top

Bekijk evenement:
Contact