Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.

Op grote schaal experimenteert men in organisaties met nieuwe verandermethoden en interventies. Steeds meer komt hierin de nadruk te liggen op beweging creëren, experimenteren en successen opschalen. Steeds groter wordt het besef dat we veel ingesleten routines voor verandering hebben. Hoe kun je innovatie en verandering creëren in organisaties?

Innovatie en verandering creëren in organisaties

Hoe breng je beweging op gang? Hoe doorbreek je bestaande patronen en ontketen je echte vernieuwing? Hoe creëer je een vernieuwingsklimaat waarin ondernemerschap en veranderkracht gedijen? Wat is de invloed van A.I. (kunstmatige intelligentie) op onze organisaties? Welke concrete veranderinterventies helpen vernieuwing en innovatie tot wasdom te laten komen? En hoe zorg je er voor dat je als manager of leider niet zelf niet onbewust en onbedoeld blokkades opwerpt voor echte vernieuwing en innovatie?

Het seminar Veranderkracht is een combinatie van inspirerende verhalen, krachtige inzichten en actief experimenteren. Een dag waarin bevlogen sprekers ingaan op innovatie en verandering creëren in organisaties.

Programma & sprekers seminar Veranderkracht

 • 09.30 uur  Koffie en registratie
 • 10.00 uur  Opening door Arend Ardon
 • 10.15 uur  Het geheim van disruptie –  Menno Lanting
  In deze sessie hoort u meer over de zin en onzin van disruptie. Wat het betekent voor uw organisatie en welke concrete stappen u kunt zetten naar echte vernieuwing. In een inspirerende en humorvolle presentatie geeft Menno Lanting een nuchtere kijk op disruptie en schetst hij een heldere route aan de hand van aansprekende cases en praktische modellen.
 • 11.00 uur  Een innovatief klimaat – Arend Ardon
  Verandermanagement betekende lange tijd het runnen van veranderklussen volgens Arend Ardon. En verandering was een tijdelijke periode tussen twee stabiele situaties. Unfreeze – change – freeze. Die tijd is voorbij. De uitdaging is nu veel meer een klimaat te creëren waarin we continu leren en vernieuwen. Waarin we durven afwijken van ingesleten paden en onbekende zijwegen verkennen. Dat klimaat bepaalt ook het succes van je digitale vernieuwing. De leiders van de toekomst dragen actief bij aan zo’n klimaat. Met hart en ziel. Ben jij zo’n leider?
 • 11.45 uur  Koppert Cress: De veranderkracht van ons verhaal – Robin Schaap
  Veranderen is iets meemaken wat je nog nooit hebt meegemaakt. Het is lef tonen, uit je comfortzone stappen, vertrouwen geven en nemen, en ook steeds zorgen dat je de kern, de oorsprong van de organisatie niet uit het oog verliest. Robin Schaap vertelt hoe je zo’n cultuur in de organisatie krijgt en hoe je die levend houd.
 • 12.15 uur  Social networking lunch
 • 13.00 uur  De impact van AI op organisaties – Muriël Serrurier Schepper
  Artificial Intelligence (AI) ontwikkelt zich razendsnel tot bron van praktische oplossingen voor bedrijven en organisaties. Bedrijven zetten AI bijvoorbeeld in om sollicitanten te selecteren, kosten te besparen met chatbots en de verkoop te optimaliseren. Muriël Serrurier Schepper vertelt wat AI voor organisaties kan betekenen, en hoe je het succesvol implementeert.
 • 13.30 uur  Magic makers – De kracht van samen veranderen – Daniël Wolfs
  Hoe kun je de kracht van grootschalige, vaak organisatie-overstijgende samenwerking organiseren in een omgeving die in toenemende mate complex en onvoorspelbaar is? Want het zijn deze nieuwe samenwerkingsverbanden die het antwoord vormen op de vraag hoe we met elkaar duurzame verandering voor elkaar krijgen. Weet wel: samen veranderen vraagt het uiterste van je. Ligt het in jouw vermogen om echt verbinding te maken met anderen, om nieuwe dingen te realiseren, om de krachten van verschillen te bundelen? Als je de kracht van samen veranderen aanboort, ligt zoveel beweging, urgentie en actie in het vooruitzicht volgens Daniël Wolfs.
 • 14.00 uur  VUCAJAZZ: Van de groef naar de Groove – Rik Spann
  Vanuit de vraag wat we kunnen leren uit de muziekwereld doet u aan de hand van Rik Spann fascinerende ontdekkingen over wetenschappelijk onderbouwde en in de praktijk bewezen manieren om u van de groef (de vastgeroeste, verouderde gewoonten en patronen) naar de Groove (een opgefrist, vernieuwd, energiek en creatiever bestaan) te brengen, met volop ruimte voor vernieuwing en verandering.
 • 14.30 uur  Middagbreak
 • 15.00 uur  Kunst van de Vernieuwing – Rachelle van der Linden
  Het vernieuwen van je organisatie: je weet dat je er nu aan moet beginnen om ook in de toekomst relevant te zijn. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Waar begin je? En hoe pak je het aan? Rachelle van der Linden laat je ervaren hoe je tot fundamentele innovatie kunt komen en hoe je kunt ‘kleur bekennen‘.
 • 15.30 uur  Building tribes voor verandering – Danielle Braun
  In westerse organisaties doen wij best iets raars als het om veranderen gaat. We veranderen in twee stappen, terwijl tribes overal op de wereld én mensen in hun persoonlijk leven dat in drie fases doen. Hoe creëer je een cultuur, waarin vernieuwing in de lucht hangt en nieuwe initiatieven tot bloei kunnen komen?  Hoe maak je handig gebruik van ‘het ondertussen’ bij verandering? Hoe gebruik je rituelen om van oud naar nieuw te komen? Danielle Braun is corporate antropoloog. Reis met haar mee de wereld over in prachtige beelden en verhalen. Ze neemt ons mee op reis en laat ons zie wat we kunnen leren van andere culturen om ons en onze organisaties verder te kunnen brengen.
 • 16.20 uur  Afsluiting door Arend Ardon
 • 16.30 uur  Einde seminar & social networking borrel

Kom ook naar het seminar Veranderkracht

Interesse in het bijwonen van het seminar Veranderkracht met sprekers als Menno Lanting, Arend Ardon, Robin Schaap, Rik Spann, Rachelle van der Linden en Danielle Braun? Kom met je collega, (management-)team of directie.

Bezoekers ontvangen ook een boekenpakket met o.a. het boek “Kleur bekennen” van Rachelle van de Linden en Marco Derksen.

Bekijk alvast ter inspiratie de video van Arend Ardon over veranderen & vernieuwen.

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in Driebergen

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
de-beste-werkplek-voor-klantcontactmedewerkers
8 dec

Door Klantenservice Federatie (KSF) in Driebergen

De beste werkplek voor klantcontactmedewerkers

Bekijk evenement:
Inclusief-onderzoek
15 dec

Door Gebruiker Centraal in Driebergen

Het belang van inclusief onderzoek

Bekijk evenement:
Contact