Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Leiderschap

Organisaties die altijd maar hetzelfde blijven doen zijn niet bestand tegen invloeden van buitenaf. Nieuwe tijden vragen dan ook om andere leiders.

Vernieuwing in je leiderschapsrol vergt een andere aanpak. Op 6 oktober vertellen 5 experts hoe dat je jouw organisatie anders kunt vastpakken door anders kijken, denken, experimenteren, sturen en organiseren. Hoe je professionals de ruimte geeft om dat te doen waar de organisatie voor bedoeld is: goede zorg verlenen.

Anders denken

De uitdagingen van morgen vragen om ondernemende keuzes met meer impact. We moeten echt anders gaan denken. Niet alleen het klimaat, maar ook robotisering en kunstmatige intelligentie in combinatie met een vergrijzende bevolking vragen om een innovatie-versnelling. Wat betekent dat voor je team en hun rol in de toekomst?

Arko van Brakel, mede-oprichter van Semco Style Institute, ondernemer en auteur van o.a. ‘Ondernemen met lef‘,  laat zien hoe je eigen gedrag en denken als leidinggevende en teamlid bepalend is voor een wendbaar en weerbaar team. Ontdek hoe je een democratische vorm van leiderschap realiseert, hoe je jouw team én elkaar stimuleert, en hoe je daardoor samen duurzame resultaten bereikt.

Anders kijken

Waar doe ik het eigenlijk voor? Waarom werkt de organisatie goede ideeën en mensen altijd tegen? Waarom volgen mensen zinloze regels? Wordt alles niet onnodig complex gemaakt? Waarom beslist mijn manager, terwijl hij er niks vanaf weet?

Kim Spinder, veranderaar, dwarsligger, auteur van o.a. ‘Het kleine innovatieboek‘ en ervaringsdeskundige als het om innoveren in de praktijk gaat. Dat is waar innovatie vaak misgaat: je wil het dolgraag anders aanpakken, maar je hebt ook te maken met de bestaande context. Het voelt alsof je leeft in twee werelden; aan de ene kant zie je de wereld om je heen die verandert en waar je graag aansluiting bij vindt, en aan de andere kant zit je vast in een systeem met starre procedures en werkwijzen. Maar hoe doe je dat? Kleine stapjes, gewoon beginnen: dat is in de praktijk vaak lastiger dan het lijkt.

Anders experimenteren

Kevin Weijers, Chief Exploration Officer, Rond de Wereld in 80 Experimenten en auteur van ‘21 dagen niet klagen‘, stopte als ambtenaar met e-mail. In de ruimte die vrijkwam, begon hij aan een avontuur: De Wereld Rond in 80 Experimenten. Nu helpt hij bedrijven over de hele wereld nieuwe ideeën te lanceren. Niet voor geld, maar in ruil voor eten en onderdak. Tijdens deze lezing laat Kevin zien hoe je door te leren experimenteren, totaal anders kunt gaan werken. Kevin daagt je uit te ontdekken waar je nieuwsgierig naar bent en daarmee te gaan experimenteren en te ontdekken wat voor jou wel en niet werkt. Op je werk, als ondernemer of daarbuiten.

Anders sturen

Hoe anders draag jij vanuit jouw leidinggevende rol bij? Jij bent de enige met jouw signatuur en daarmee per definitie anders dan een ander. Jouw visie en handelen worden beïnvloed door jouw eigenheid. Bewustzijn op dit gebied heeft invloed op belemmerende gedachten en patronen. Actief aan de slag met en vanuit  jouw signatuur resulteert in duurzaam leiderschap. Hessiëlle Kerkhoff, eigenaar, De Waerdmeester en auteur van ‘Signatuur in de zorg‘, neemt je mee op weg naar positief leiderschap met positieve impact.

Anders organiseren

Welke plek hebben regels en kaders in het vergroten van eigenaarschap? Hoe kun je ruimte creëren zonder direct alles los te laten? Wat betekent dat voor de verantwoording? En hoe wordt de leerling, cliënt, bewoner of klant werkelijk de start van de oplossing? Kortom: hoe geef je vorm aan het werken vanuit de bedoeling in de praktijk? Wouter Hart, oprichter van en adviseur bij Verdraaide organisaties en auteur van het gelijknamige boek,  laat ons zien hoe je echt werkt vanuit de bedoeling.

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Sleutelfiguren bij ontwikkeling
1 dec

Door Gebruiker Centraal in

Je doelgroep écht bereiken? Maak gebruik van sleutelfiguren

Bekijk evenement:
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
de-beste-werkplek-voor-klantcontactmedewerkers
8 dec

Door Klantenservice Federatie (KSF) in

De beste werkplek voor klantcontactmedewerkers

Bekijk evenement:
Contact