Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Maatschappelijke transities

Maatschappelijke vraagstukken vragen om een integrale benadering om de complexiteit ervan te kunnen doorgronden en deze op waarde te schatten.

Quick fixes bestaan niet als het gaat om transities op domein overstijgende vraagstukken rondom wonen, leefbaarheid, veiligheid en gezondheid.
Antwoorden, oplossingen, geitenpaadjes en andere manieren van werken vind je daarom steeds vaker over de grenzen van individuele organisaties heen. Zonder samenwerking, een meervoudig kijken naar de gezamenlijke ambities en een open mindset zijn maatschappelijke transities gedoemd te blijven hangen in fraaie bewoordingen en geduldig papier.

Hoe kun je dan wel duurzaam werken aan maatschappelijke transities met je partners? Hoe verander je samen en behaal je de gezamenlijke doelstellingen? En wat vraagt dat van je organisatie, je medewerkers en van jezelf?

Samen veranderen

Op 3 juni 2022 kijken diverse sprekers uit verschillende maatschappelijke organisaties samen, en onder leiding van prof. Jaap Boonstra naar manieren om tot geslaagde veranderingen en betere onderlinge samenwerkingen te komen. Jaap Boonstra schreef ook het boek ‘Veranderen als samenspel‘ – Een positieve kijk op het veranderen en vernieuwen van organisaties.

Deze onderwerpen komen aan bod gedurende de dag:

  • Samen spelend veranderen voor leefbare, veilige en gezonde wijken
  • Veerkracht organiseren in en buiten de organisatie
  • Duurzame transities realiseren op de gebieden veiligheid, wonen en gezondheid
  • Samen anders werken aan maatschappelijke uitdagingen en transities

Zo kunnen jij en je partners samen optimaal bijdragen aan een goed leefklimaat waarin burgers veilig, gezond en vertrouwd kunnen samenleven.

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
cybersecuritymaand
3 okt

Door Alert Online in Amersfoort

Cybersecuritymaand 2022

Bekijk evenement:
Informatiemanagement
4 okt

Door Academy for Information & Management in Amersfoort

Strategisch informatiemanagement

Bekijk evenement:
digitaal-werven
6 okt

Door Digitaal Werven in Amersfoort

Digitaal-Werven Event

Bekijk evenement:
Contact