Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De Privacyrede biedt een podium aan personen die een vernieuwende blik werpen op de maatschappelijke gevolgen van technologie. De Privacyrede is een jaarlijks evenement georganiseerd door SETUP en SURF, in samenwerking met TivoliVredenburg. Dit is de zesde editie.

Het internet is stuk. Hoe kunnen we het weer repareren? Daarover vertelt Marleen Stikker op 23 januari tijdens de Privacyrede 2020.

Internetpionier

Marleen Stikker is internetpionier van het eerste uur. In 1993 richtte ze De Digitale Stad op, de eerste Nederlandse internetprovider die gratis toegang gaf tot het web. Vijfentwintig jaar geleden startte ze Waag, een onderzoeksinstituut voor kunst, technologie en samenleving. Daarnaast was ze onder meer betrokken bij de ontwikkeling van de duurzame Fairphone.

‘We hebben de plofkippen ook uit de schappen gekregen, zo kan het ook met invasieve technologie gaan.’ Marleen Stikker in NRC.

Het internet is stuk

Marleen Stikker laat in haar boek ‘Het internet is stuk‘ zien wat er misging en hoe we het internet weer terug kunnen winnen door de mens en niet de economie centraal te stellen. Onze data te beschermen en onze technologieën te doorgronden. We moeten de macht over ons digitale leven weer terugpakken. Het internet is stuk, we moeten – en kunnen! – het ook weer repareren.

‘Alles wat we nodig hebben om het internet te repareren, is al binnen handbereik’  Marleen Stikker in Volkskrant.

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
digitaal-werven
6 okt

Door Digitaal Werven in Utrecht

Digitaal-Werven Event

Bekijk evenement:
Direct-Duidelijk-Week
10 okt

Door Gebruiker Centraal in Utrecht

Direct Duidelijk Week

Bekijk evenement:
evenementen
10 okt

Door Respons in Utrecht

Nationaal Congres Evenementen

Bekijk evenement:
Contact