Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Digitale Gemeente

Hoe ziet de digitale gemeente van 2035 eruit en hoe kunnen gemeentelijke organisaties hierop anticiperen? Voor gemeentesecretarissen en de gemeentelijke top die vooruit willen kijken, zijn dit de belangrijke vragen van nu. A&O fonds Gemeenten formeert daarom een Denktank Digitale Gemeente 2035 en organiseert een dialoog tussen de vier leden van de Denktank en experts.

Welke stappen moet het topmanagement in de organisatie en met het personeel nu zetten om goed voorbereid te zijn?

De digitale toekomst

Er worden vier online talkshows georganiseerd, over de digitale toekomst, waarin je op zoek gaat naar antwoorden onder leiding van Nathan de Groot. De talkshows worden verdeeld in vier relevante thema’s.

De eerste talkshow is op vrijdag 11 maart en heeft als onderwerp Cybersecurity – Managen van weerbaarheid en vertrouwen.

Platformen en ecosystemen

De tweede talkshow gaat over Platformen en ecosystemen en het investeren in burgers, overheden en bedrijven. De kanteling in de machtsverhoudingen tussen overheid en samenleving komt onder meer aan bod. Het vraagt van gemeenten “gedeelde leiderschap”: met alle lagen binnen de ambtelijke organisatie, met (georganiseerde) burgers en bedrijven en andere overheden zodat er in een gelijk speelveld samengewerkt kan worden. Wat vraagt dit aan leiderschap en ambtelijk vakmanschap?

Experts

Denktanklid Jan van Ginkel schuift aan. Jan is loco-provinciesecretaris provincie Zuid-Holland, SIOO-docent ‘Leiderschap in de top van gemeenten’, bestuurslid Toekomst van de Techniek en mede auteur van ‘Werkvonken naar wakkere gemeenschappen‘.

Natuurlijk schuiven er ook weer enkele experts aan.

De volgende talkshow is op vrijdag 20 mei: Disruptie – Vormgeven van verandering

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Sleutelfiguren bij ontwikkeling
1 dec

Door Gebruiker Centraal in

Je doelgroep écht bereiken? Maak gebruik van sleutelfiguren

Bekijk evenement:
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
de-beste-werkplek-voor-klantcontactmedewerkers
8 dec

Door Klantenservice Federatie (KSF) in

De beste werkplek voor klantcontactmedewerkers

Bekijk evenement:
Contact