Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Dinsdagavond 28 mei 2019 vertelt Renée van Os, associate lector ‘Online Interactie’ aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) tijdens Media Villa Arnhem over het thema waar met name gemeentelijke overheden mee stoeien:

‘hoe kunnen gemeenten ‘unusual suspects’ bereiken en betrekken bij projecten die de leefomgeving van inwoners kunnen verbeteren?’

Gemeenten experimenteren steeds vaker met online kanalen om (ook) groepen inwoners te betrekken die niet op de geijkte inspraak- of bewonersavond hun mening laten horen.

Renée van Os, associate lector ‘Online Interactie’ aan de HAN, neemt ons deze avond mee in de bevindingen van het onderzoeksproject ‘Betrokkenheidsprofielen en communicatiestrategie’, waarin de HAN, gemeente Overbetuwe en onderzoeksbureau Citisens samen gewerkt aan het opstellen van een gedifferentieerde participatie- en communicatiestrategie.

> Aanmelden voor Media Villa Arnhem

Over het onderzoek ‘Betrokkenheidsprofielen en communicatiestrategie’

Voor veel inwoners is participatie niet vanzelfsprekend. Dit betekent voor gemeenten dat zij op bewonersavonden vooral in gesprek gaan met usual suspects: oudere, autochtone mannen. Hun inbreng is waardevol, maar gemeenten zouden ook graag in gesprek gaan met een meer diverse groep inwoners. Wij zien dan ook dat gemeenten zoeken naar alternatieve vormen en kanalen voor participatie. Het doel hiervan is ook unusual suspects te bereiken en betrekken bij initiatieven en projecten. In een onderzoeksproject van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Hogeschool Utrecht (HU) zijn enkele van deze alternatieve vormen en kanalen verkend.

> Lees het gehele artikel over het onderzoek ‘Betrokkenheidsprofielen en communicatiestrategie‘.

Over Renée van Os

Renée van Os doet als associate lector ‘online interactie’ praktijkgericht onderzoek naar thema’s als webcare en online communities. Daarnaast is zij hoofddocent bij de opleiding Communicatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Samen met Upstream onderzocht zij ook de Stand van Webcare.

Over Media Villa Arnhem

Media Villa Arnhem is een maandelijks evenement dat elke laatste dinsdag van de maand plaatsvindt in Stadsvilla Sonsbeek in Arnhem. Tijdens de avond wordt een specifiek thema behandeld waarbij we ons laten inspireren door een deskundige op het desbetreffende thema. Aansluitend is het mogelijk met elkaar de discussie te voeren en kennis met elkaar te delen. De presentatie begint om 19:30 uur en vanaf 21:30 uur gaat de borrel van start.

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Sleutelfiguren bij ontwikkeling
1 dec

Door Gebruiker Centraal in Arnhem

Je doelgroep écht bereiken? Maak gebruik van sleutelfiguren

Bekijk evenement:
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in Arnhem

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
de-beste-werkplek-voor-klantcontactmedewerkers
8 dec

Door Klantenservice Federatie (KSF) in Arnhem

De beste werkplek voor klantcontactmedewerkers

Bekijk evenement:
Contact