Laden Evenementen

Verandering in de samenleving ging nog nooit zo snel als nu. En ondanks de economische voorspoed blijven de maatschappelijke vraagstukken zich aandienen: persoonsgegevens vallen zomaar in verkeerde handen, wegen verstoppen en de vraag naar schone energie neemt toe. Deze tijd vraagt om een andere manier van denken en doen en om een veilige en datagedreven overheid.

Overheid 360°

Overheid 360° biedt een dag vol met inspiratie, best practices en masterclasses rondom digitale transformatie, verdeeld over vier subthema’s:

  • Informatiestrategie,
  • Datagedreven overheid,
  • Veilige overheid & samenleving
  • IT Outsourcing & Cloud computing.

Veilige & datagedreven overheid

Overheidsinstanties hebben heel veel data tot hun beschikking. De kunst is die data te gebruiken en te combineren voor het creëren van toegevoegde waarde voor de samenleving. Vooral het duiden van de data is vaak nog lastig. Wat zeggen al die gegevens nu echt? Algoritmen werpen een nieuw licht op problemen die eerst buiten zicht bleven. Dat roept nieuwe, vaak ethische vragen op: verplicht het weten tot ingrijpen? Hoever mag de overheid gaan bij het ingrijpen in het persoonlijke leven van burgers, bijvoorbeeld in het geval van vroeg-signalering van schulden? Is het voorkomen van maatschappelijke kosten voldoende daarvoor?

Privacy en informatieveiligheid verdienen topprioriteit in het publieke domein. De overheid is tenslotte dé drager van persoonsgegevens en haar ICT-systemen zijn cruciaal voor het reilen en zeilen in de samenleving. Bescherming van deze gegevens leeft als geen ander onderwerp bij de burger. Tegelijkertijd neemt de complexiteit toe: innovatieve toepassingen dienen zich in rap tempo aan. Dit biedt kansen, maar ook bedreigingen; nieuwe ontwikkelingen kunnen ook nieuwe vormen van privacy schending of risico’s op beveiligingslekken met zich meebrengen.

Kom naar Overheid 360 op 9 okt. 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht of lees over digitale ontwikkelingen en digitale transformatie van de wereld van huizen, kantoren en steden, ook wel PropTech geheten.

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Fake News - Kayla Velasquez
9 okt

Door Digital Wednesday in Utrecht

Fake News – Digital Wednesday

Bekijk evenement:
How to make it work 2019 - IAB Nederland
9 okt

Door IAB in Utrecht

How To Make It Work 2019 – #HTMIW19

Bekijk evenement:
038 Digital Zwolle over Digitale Transformatie
9 okt

Door Stichting 038 Digital in Utrecht

038 Digital #3 Digitale transformatie

Bekijk evenement:
Contact