Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Opleiding

The Internet Academy is met een nieuwe opleiding gestart; Adviseur digitale toegankelijkheid. Dé opleiding als je binnen je organisatie verantwoordelijk bent voor digitale toegankelijkheid. Je krijgt les van de experts op dit onderwerp, Jaap van de Putte, Simon Besters en Jules Ernst.

Kwaliteit

Tijdens de online opleiding van 6 dagen komen verschillende onderwerpen aan bod. Er wordt stilgestaan bij de mensen met een functiebeperking en welke impact digitale toegankelijkheid voor hen heeft. Tegelijkertijd wordt er ook breder gekeken en zie je dat goede toegankelijkheid past in het kader van kwaliteit, waarin gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid ook hun plek hebben.

Online performance

Je leert het in kaart brengen van de online performance en het toegankelijk maken van webcontent. De WCAG-richtlijnen worden toegelicht en je leert hoe je een realistisch en pragmatisch pdf-beleid opzet voor je eigen organisatie.

Binnen de organisatie zijn verschillende mensen betrokken bij digitale toegankelijkheid. Denk aan de inkoop, degenen die pfd-bestanden maken, het webteam natuurlijk, communicatie-adviseurs, het management, de huisstijlcommissie en vormgevers. Zij spelen allemaal een rol en je zult alle neuzen dezelfde kant op moeten krijgen om digitale toegankelijkheid echt te realiseren in je organisatie. Het is daarbij zinvol om een goede inventarisatie te maken van de huidige situatie. Tijdens deze les ga je kijken met maturity-modellen hoe ‘volwassen’ jouw organisatie met dit onderwerp is.

Periodiek moet de website getoetst worden op toegankelijkheid. Je bent verplicht verantwoording af te leggen van je beleid rondom digitale toegankelijkheid in een toegankelijkheidsverklaring. Welke vereisten zitten er aan een toetsing en aan deze verklaring?

Adviseur digitale toegankelijkheid

Aan het eind van de opleiding wordt er weer stil gestaan bij jouw rol. Waar zitten de knelpunten en hoe kun je je rol als adviseur verbeteren en zo zorgdragen voor een optimale online performance van jouw organisatie?

Resultaat

Na deze opleiding ben je bekend met alle relevante onderwerpen die je als adviseur digitale toegankelijkheid tegenkomt:

  1.  Je begrijpt dat je je rol alleen kunt uitvoeren bij een gedragen visie en een volledig mandaat vanuit het management.
  2. Je kent de relevante wetgeving, weet hoe je die moet interpreteren en je weet hoe je hieraan kunt voldoen (compliance).
  3. Je bent in staat om een goed overzicht te maken van de online performance van je organisatie. Dit omvat ook alle subdomeinen. Hierbij maak je gebruik van de tools die je in de opleiding krijgt aangereikt.
  4. Je weet hoe je een Plan van Aanpak moet opstellen en welke onderdelen daarin moeten zitten.
  5. Je kunt een beleidsplan opstellen en de kaders neerzetten om de mensen intern aan te sturen. En je weet hoe je digitale toegankelijkheid kunt verankeren in je organisatie.
  6. Je bent bekend met de basiseisen van toegankelijkheid op het gebied van webcontent, inclusief de meer complexe onderwerpen als video, kaarten en pdf.
  7. Je bent bekend met de globale inhoud van de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) en weet hoe je hier globaal je website op kunt testen.
  8. Je kunt een toetsing van de website op WCAG goed begeleiden en je kunt een toegankelijkheidsverklaring opstellen.

 

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Inclusief-onderzoek
15 dec

Door Gebruiker Centraal in

Het belang van inclusief onderzoek

Bekijk evenement:
Travel Congress 2023
10 jan

Door Jaarbeurs in

Travel Congress 2023

Bekijk evenement:
Winterfestival klantgericht ondernemen
23 jan

Door PvKO in

PvKO Winterfestival

Bekijk evenement:
Contact