Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Een plek voor evenementen

Het thema van deze editie van Het Nationaal Congres Evenementen is ‘een plek voor evenementen’. Editie 2022 vindt plaats in Dordrecht op maandag 10 oktober.

Het belang van evenementen is tijdens de coronapandemie nog duidelijker geworden. Miljoenen bezoekers en/of deelnemers beleven er plezier aan. Evenementen zorgen voor levendigheid in gemeenten en betrokkenheid van bewoners. Ook dragen ze bij aan imago van gemeenten en het aantrekken van bezoekers. Dat leidt weer tot economische impact.

Ruimte voor evenementen

Niet alleen door corona moeten evenementen hun plek weer terug verdienen. Bezoekers moeten weer geactiveerd worden, medewerkers geworven. Ook ruimtelijke ontwikkelingen en toename van bewoners in binnensteden hebben impact op plek voor evenementen. Maar ook het belang van draagvlak en verduurzaming spelen een rol. Het thema ‘ruimte voor evenementen’ krijgt in de volle breedte een plek in het programma.

Het programma

Het programma van het Nationaal Congres Evenementen 2022 bestaat uit een facultatief ochtenddeel en een inhoudelijk middagdeel.

’s Ochtends biedt congrespartner Dordrecht Marketing & Partners een programma dat is bedoeld om de oudste stad van Holland beter te leren kennen. Er zijn een aantal mogelijkheden die allen starten om 10.30 uur.

Na een walking lunch gaat het inhoudelijke middagprogramma van start met twee uitgebreide presentaties van vooraanstaande sprekers tijdens een plenair deel.

Het programma wordt na een korte pauze vervolgd met diverse themasessies. Er worden 4 tot 5 onderwerpen aangeboden die actueel en relevant zijn voor de verschillende groepen uit het vakgebied. Denk aan regelgeving, marketing, organisatie en cijfers. Je kiest zelf voor 2 sessies die je bij wilt wonen.

Na deze breakout sessies is er een gezamenlijke afsluiting met een leuke verrassing en een gezellige netwerkborrel.

Dagvoorzitter

Antoin Peeters is sinds 2015 de vaste presentator van het RTL Nieuws op RTL4. Daarvoor werkte hij vele jaren als verslaggever in binnen- en buitenland. Antoin wordt vaak als dagvoorzitter, discussieleider of presentator gevraagd voor congressen of bijeenkomsten met zeer uiteenlopende onderwerpen.

Een ruimtelijke puzzel voor de toekomst

Hoeveel plek heeft Nederland voor evenementen? De eventsector is maar een van de vele partijen die claims leggen op de schaarse ruimte. De grote uitdagingen voor de toekomst, waaronder het woningtekort, de energietransitie, duurzame landbouw en het aanpassen aan klimaatverandering vormen een enorme ruimteclaim. Hoe kunnen evenementen hun ruimtelijke bestaansrecht verzekeren? Hoe kunnen beleidsmakers de transitie maken van een defensief evenementenbeleid naar een constructief gebruik van evenementen als ‘placemakers’?

Greg Richards, Professor of Placemaking and Events aan Breda University of Applied Sciences en hoogleraar Leisure Studies aan de Universiteit van Tilburg, neemt je mee tijdens deze keynote.

Publieke impact

Iedere gemeente ziet het liefst een openbare ruimte met zinvolle ontmoetingen die leiden tot maatschappelijke en economische meerwaarde. Organisatoren van evenementen en lokale overheden hebben er alle baat bij om hun beperkte middelen in te zetten op die evenementen met de grootste lokale impact. Maar wat is de lokale economische en maatschappelijke impact van een evenement precies? En hoe bereken je die monetaire kosten en baten voor de stad of gemeente waarin het evenement wordt georganiseerd? Christine Merckx is hoofd van het Expertisecentrum en neemt ons mee op de publieke impact-reis

Sprekers

Andere sprekers tijdens het Nationaal Congres Evenement zijn:

  • Joris Bouwmeister – is directeur-bestuurder bij ACBN-evenementenbureau/Stichting Vierdaagsefeesten
  • Gerben Baaij – staat sinds 2009 aan het roer van Dordrecht Marketing & Partners. Onder zijn leiding werd Dordrecht al twee keer Evenementenstad van het jaar.
  • Renske Satijn – is directeur van Rotterdam Festivals, een geboren en getogen Rotterdammer en werkt sinds 2001 met hart en ziel aan de aantrekkelijkheid en levendigheid van Rotterdam.

Evenementen onder de aandacht

The Feed Factory is een handige tool waarmee je toeristische en culturele evenementen aangeleverd door organisatoren, partners en podia in jouw stad, streek of regio kunt (laten) invoeren, bewerken en publiceren naar jouw website en naar apps, chatbots, TV-schermen, magazines, uitladders, uitagenda’s, magazines en andere publicaties.

Zo kun jij als VVV, DMO, bibliotheek, gemeente of citymarketing organisatie het veelzijdige culturele en toeristische aanbod van jouw stad, streek of regio snel, optimaal en met geringe moeite onder de aandacht brengen en actueel houden.

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
de-beste-werkplek-voor-klantcontactmedewerkers
8 dec

Door Klantenservice Federatie (KSF) in

De beste werkplek voor klantcontactmedewerkers

Bekijk evenement:
Inclusief-onderzoek
15 dec

Door Gebruiker Centraal in

Het belang van inclusief onderzoek

Bekijk evenement:
Contact