Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Moed in je organisatie

Moed om de realiteit onder ogen te zien, ergens voor te gaan staan en te doen wat pijnlijk en lastig is. Hoe zorg je dat managers en leiders werkelijk doen wat nodig is? En hoe stimuleer je gedurfd leiderschap in alle managementlagen? Hoe creëer je een cultuur waarin aanspreken, kwetsbaarheid en tegenspraak volstrekt normaal zijn? Hoe zorg je dat leiders de moeilijkste weg durven te kiezen?

Over deze vragen wordt veel gepraat en vaak worden er mooie plannen gemaakt, maar hoe zorg je dat er ook naar gehandeld wordt? Dus: hoe kom je van woorden naar daden?

Programma

Moed vergroten vraagt om een persoonlijke –  soms confronterende – aanpak zonder al te veel toeters en bellen. Goede gesprekken, pure feedback, persoonlijke aandacht en echte verhalen vormen de basis. De thematiek rondom ‘moed’ leent zich uitstekend voor grote groepen maar ook voor kleinere gezelschappen. Het programma is dan ook een mix van grootschalige interventies en kleinschalige persoonsgerichte sessies waarin het waarmaken centraal staat.

Gedurfd leiderschap

Het programma wordt opgebouwd rondom het gedachtegoed van Andor de Rooy waarin vier pijlers van ‘gedurfd leiderschap’ centraal staan:

  1. Kritieke momenten – welke confrontatie gaat de leider uit de weg, maar zou hij wel moeten aangaan? In het programma brengen leiders hun momenten in kaart door 360º-feedback, assessments en scherpe gesprekken.
  2. Angst en pijn – De leider verruilt doelbewust de veilige situatie – de comfortzone – voor de fearzone: het domein van onzekerheid, risico, pijn en angst. Leiders verkennen in het programma hun angsten, zien de impact ervan en ontwikkelen strategieën om zich niet te laten ontmoedigen.
  3. Moed motief – Wat geeft je de kracht om te doen wat echt nodig is? Wat is de opbrengst van meer moed en waar doet de leider het voor?
  4. Gezond verstand – Het programma zorgt dat de leider emoties begrijpt, eigen irrationaliteit onderkent en zicht heeft op persoonlijke behoeftes en belangen.

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Sleutelfiguren bij ontwikkeling
1 dec

Door Gebruiker Centraal in

Je doelgroep écht bereiken? Maak gebruik van sleutelfiguren

Bekijk evenement:
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
de-beste-werkplek-voor-klantcontactmedewerkers
8 dec

Door Klantenservice Federatie (KSF) in

De beste werkplek voor klantcontactmedewerkers

Bekijk evenement:
Contact