Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Dat er soms meer behoefte is aan de menselijke maat in organisaties kunnen we dagelijks in alle kranten lezen. Maar hoe doe je dat? En hoe zet je daar menselijk maatwerk voor in?

De menselijke maat

In deze masterclass gaat Jaap Peters samen met Mathieu Weggeman in verschillende vormen op zoek naar menselijke maat(werk). Ze laten zien hoe organisaties gevangen zitten in de systeemwereld van regels en procedures. De aansluiting op de leefwereld ontbreekt en daarmee gaat ook de menselijke maat verloren. Rijnlands organiseren begint juist bij de leefwereld en legt het primaat van de coördinatie bij de professionals die daarmee in verbinding staan. Ondersteunende diensten zorgen voor ondersteuning. Dus geen organisatie van boven en onder, maar van een voor- en achterkant.

In de 5 online modules en het webinar leggen Jaap Peters en Mathieu Weggeman haarscherp de vinger op de pijnlijke plek en laten ze zien hoe het ook kan. Stel dat ‘de organisatie’ niet veel meer mag zijn dan een hulpmiddel van professionals die samen hun werk goed willen doen? Moet het dan allemaal zo ingewikkeld? Is het management-discours wel van toepassing op de rechterlijke macht, de GGZ, de jeugdzorg, het sociaal domein, de ouderenzorg, scholen en universiteiten…?

Deze masterclass

Deze masterclass bestaat uit drie delen.

  • Toegang tot de online masterclass met 5 online modules van elk 30 minuten van Jaap Peters die je op ieder moment kan bekijken. Inclusief opdrachten na elke module. (hier vind je meer informatie over de modules)
  • Deelname aan het live webinar op 24 maart (16.00-18.00 uur) met Jaap Peters en Mathieu Weggeman.
  • De twee meest recente boeken: Goeie mensen mooi werk (van Mathieu, 2021) en Het gele Rijnlandboekje (van Jaap en Mathieu, in de loop van 2022).

 

  • Je krijgt inzicht hoe je een organisatie vormgeeft zodat er wel ruimte is voor de menselijke maat (daar begint het mee);
  • Er is tussen de modules een programma beschikbaar over hoe je met elkaar binnen je organisatie kunt oefenen.
  • Met een suggestie hoe je het aan kunt pakken in je organisatie: laten we dat noemen de volgorde der dingen; een van-plan. Denk er niet te makkelijk over: het is de essentie van onze rechtstaat. Iedereen heeft er – dagelijks – mee te maken.
  • En natuurlijk volop gelegenheid voor het delen van ervaringen: wanneer gaat het goed en wanneer blijkt het vooral lastig te worden en dan?

 

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Inclusief-onderzoek
15 dec

Door Gebruiker Centraal in

Het belang van inclusief onderzoek

Bekijk evenement:
Travel Congress 2023
10 jan

Door Jaarbeurs in

Travel Congress 2023

Bekijk evenement:
Winterfestival klantgericht ondernemen
23 jan

Door PvKO in

PvKO Winterfestival

Bekijk evenement:
Contact