Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

In 2020 organiseerden Gebruik Centraal, in samenwerking met Toon Vuursteen, de masterclass Web Analytics. Tijdens deze webinars vertelde Toon Vuursteen ook kort over het gebruik van een Tag Manager bij Web Analytics. Deze tool is nog niet bij veel analisten binnen de overheid bekend en/of er wordt nog niet veel gebruik van gemaakt.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Inmiddels heeft RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat) goede ervaring met de inzet van de Tag Manager. En is DPC (Dienst Publiek en Communicatie, Ministerie van Algemene Zaken) bezig met het toevoegen van de Tag Manager aan de dienstverlening voor de Rijksoverheden, die via DPC gebruik maken van PiwikPro.

Digitale dienstverlening

Omdat Advanced Web Analytics invloed heeft op de gehele keten van dienstverlening, is deze masterclass interessant voor iedereen die advies geeft over, of werkt aan de digitale dienstverlening. Van webanalist, UX-onderzoeker, -designer en ontwikkelaars tot communicatiespecialisten en redacteuren. Én de eerste sessie is ook zeker interessant als je strategisch advies geeft over de inrichting van digitale dienstverlening.

Webinars

De masterclass bestaat uit twee webinars. Inschrijven doe je per sessie, maar het meeste profijt heb je als je beide sessies volgt.

Tijdens de webinars is er ruime gelegenheid om vragen te stellen via de chat. Daarnaast worden de webinars opgenomen zodat je deze op een later tijdstip (nog een keer) terug kunt kijken. De belangrijkste informatie, vragen en antwoorden, zullen we ook na het webinar op onze website plaatsen. Bekijk hier het programma en schrijf je in!

Tag Manager

Statistieken zijn tegenwoordig onmisbaar om de effectiviteit van je online strategie te testen. Zo kun je via tools als Piwik Pro en Google Analytics je bezoekersaantallen en conversie meten. En kun je voor je social media kanalen codes, ofwel Tags, implementeren.

Tag Manager is een tagbeheersysteem (tool) waarmee je snel en eenvoudig trackingcodes en gerelateerde codefragmenten (die gezamenlijk tags worden genoemd) op je website of in je mobiele apps kunt updaten.

Datagedreven werken

Thijs van der Wal (Projectmanager Piwik & A/B Testing, bij RVO) en Kenneth Reijers (Consultant Analytics & Cognitive, bij Deloitte), vertellen in deze masterclass over hoe je Web Analytics en een Tag Manager kan inzetten in jouw organisatie. Het is een praktijkverhaal waarin ze je meenemen hoe ze dit nu bij RVO hebben opgezet qua organisatie. Maar ze vertellen ook hoe je dit nu daadwerkelijk zelf kan gaan toepassen in jouw organisatie.

 

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
de-beste-werkplek-voor-klantcontactmedewerkers
8 dec

Door Klantenservice Federatie (KSF) in

De beste werkplek voor klantcontactmedewerkers

Bekijk evenement:
Inclusief-onderzoek
15 dec

Door Gebruiker Centraal in

Het belang van inclusief onderzoek

Bekijk evenement:
Contact