Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Maak het bruikbaar!

Vrijdag 18 november 2022 is de jaarlijkse Maak Het Bruikbaar Conferentie. Een dag vol inspirerende sprekers en workshops. En met tafelgesprekken over mensgericht ontwerpen en overheidsdiensten die goed zijn voor mensen. Het thema: Maak het bruikbaar!

Gebruiksvriendelijke overheid

Tijdens de conferentie is er een interactief programma met onderwerpen als het ontwerp van formulieren, gebruik van iconen, gebruikerstesten, inclusieve beeldtaal, begrijpelijke taal, en digitale toegankelijkheid.

Laten we de Nederlandse overheid nog gebruiksvriendelijker maken! Kom naar de Maak Het Bruikbaar Conferentie 2022, en leer van inspirerende cases en workshops. Samen met honderden andere professionals.

Digitale Klantervaring

Joana de Quintanilha verzorgt de eerste keynote van de conferentie. Ze is vice-president en hoofdanalist van onderzoeks- en adviesbureau Forrester. Haar expertise ligt onder meer in digitale klantervaring, tools zoals journey mappingen en agile werken. Joana leidt ook onderzoek naar de Customer Experience Index in Europa.

Inspiratiesessies

Gedurende de dag zijn er 2 rondes met verschillende inspiratiesessies welke je zelf kiest.

Digitale toegankelijkheid: prettig voor iedereen

In deze sessie vertelt Nina Brugman je waarom digitale toegankelijkheid zo belangrijk is en voor wie je het doet. Je krijgt concrete handvatten hoe je daar zelf met je content een bijdrage aan kunt leveren.

Iedereen digitaal vaardig! Schaalbaar, toegankelijk én mensgericht leren: een utopie?

In deze sessie neemt Kristel Thieme,  je mee in een mensgerichte zoektocht naar de ultieme app voor educatie in digitale vaardigheden.

Meldpunt voor onbegrijpelijke zaken: De eenvoud ligt op straat

Eerst echte problemen ontdekken. Want als je weet wat iemand niet begrijpt, dan kun je ook zaken oplossen. Zo maak je alles eenvoudiger. Actieleren heet deze aanpak. ‘Huh?’-initiatiefnemer Sjef Kuijsters en ‘Huh?’-supporter Elly Overwijk laten zien hoe jij dat ook kan toepassen. Aan de slag!

Bekijk hier alle inspiratiesessies.

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in Maarssen

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
de-beste-werkplek-voor-klantcontactmedewerkers
8 dec

Door Klantenservice Federatie (KSF) in Maarssen

De beste werkplek voor klantcontactmedewerkers

Bekijk evenement:
Inclusief-onderzoek
15 dec

Door Gebruiker Centraal in Maarssen

Het belang van inclusief onderzoek

Bekijk evenement:
Contact