Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.

KCC

Het KCC Congres is al 10 jaar een uniek congres over klantcontact, dienstverlening, communicatie en participatie in overheidsorganisaties. Elk jaar komen 200 bezoekers bijeen voor inspirerende bijdragen van top sprekers en het uitwisselen van praktijkervaringen.

Tijdens dit congres; Vóórbij het KCC:

 • Krijg je meer zicht en grip op klantcontact en dienstverlening, nu en in de toekomst.
 • Doe je inspiratie op van topsprekers over actuele vraagstukken in de overheid.
 • Doe je kennis op om zo ook binnen jouw organisatie beter klantcontact te realiseren.
 • Kun je ervaringen uitwisselen en ideeën opdoen tijdens de parallelsessies.
 • Ga je netwerken met vakgenoten en loskomen van de dagelijkse realiteit.

Menselijk contact

Tijdens de coronacrisis hebben we gezien hoe belangrijk klantcontactcentra (KCC) binnen de overheid- en woningcorporatiesector zijn. In een tijd van plotselinge verandering hebben bewoners, burgers, klanten veel vragen én behoefte aan menselijk contact. Dat legt extra druk op medewerkers die werken op een KCC-afdeling. Onderlinge (online) communicatie op elkaar afstemmen wordt noodzakelijk in tijden van thuiswerken. Het KCC krijgt een andere invulling nu ze steeds breder opereren.

“Dienstverlening heeft alles te maken met houding, gedrag, communicatie en samenwerking. Dienstverlening is geen project, programma of afdeling, maar raakt alles wat we doen in de (overheids)uitvoering. Het betreft in feite iedere vorm van interactie met inwoners, ondernemers en zelfs in de interne samenwerking.”  – Adviesraadlid Suzanne Kursten

KCC kan hierbij een belangrijke spin-in-het-web-rol vervullen. Kortom, vóórbij het KCC!

Dienstverlening

Tijdens de 11e editie van het succesvolle KCC jaarcongres op 7 oktober gaat het over de verdergaande professionalisering rondom klantcontact, dienstverlening, communicatie en participatie:

 • Hoe ziet de wereld van klantcontact eruit na Corona?
 • Hoe kunnen we klantcontactcentra naar een hoger plan tillen?
 • Hoe blijf je wendbaar en weerbaar in tijden van verandering?

Maak nu samen de stap naar een klantgerichte, vraaggerichte en mensgerichte overheid:

 • Klantgericht; de transformatie naar een klantgerichte cultuur en organisatie. Hoe zet je jouw klant, jouw inwoner centraal middels pro-actief (omnichannel) klantcontact? En wat levert het op?
 • Vraaggericht; hoe is de route van vraag naar antwoord veranderd? Hoe kijken we van buiten naar binnen? We zagen al een ontwikkeling naar het aanbrengen van meer sturing en datagedreven werken. Welke rol speelt de inzet van technologie, digitalisering, AI en chatbots?
 • Mensgericht; hoe bewaak je de menselijke factor en interactie in digitaal klantcontact? Hoe blijf je kennis en ervaring met elkaar delen? Aandacht voor persoonlijk contact. Luisteren naar jouw klant/burger/inwoner is de sleutel tot succesvolle (e-)dienstverlening. De vraag achter de vraag kan veel (extra) informatie opleveren.

Het KCC

Een KCC is bij uitstek het organisatiedeel die het verschil kan maken of eigenlijk wel moet maken! De KCC-medewerker is de zogenaamde tussenwerker tussen de systeemwereld van de organisatie en de leefwereld van de klant.

Is er binnen je organisatie op die bijzondere plek voldoende vakmanschap en voldoende mandaat om het goede te doen? Of schuiven ze daar onbewust regels en moraliteit op één hoop onder het mom: regels zijn regels? De menselijke maat vraagt een bepaalde manier van inrichten van een KCC. Alles wat je doet is dienstverlening. Dit en meer tijdens de keynote van Jaap Peters: Op welk deel van het schaakbord speelt een KCC eigenlijk?

Als deelnemer van het KCC Congres biedt Jaap zijn boek ‘Rijnlands organiseren’ aan met 25% korting. Je kunt het boek bestellen bij de inschrijving. 

Flexibele KCC

Hoe kun je als KCC in de overheidssector snel opschalen en flexibel blijven in tijden van crisis, calamiteiten of onderbezetting en wat doet dit met je informatievoorziening? In deze expertsessie van Monique Zeeuw worden diverse praktijkvoorbeelden uit het afgelopen bijzondere jaar behandeld en wordt er vooruit gekeken naar de toekomst.

Een integrale klantbenadering

Een overheid die vooraf weet wat jij nodig hebt, die altijd bereikbaar is en niet naar de bekende weg vraagt. Een overheid waarin jij zelf in control bent. Een klantgedreven overheid!
Marjon van der Maat, Afdelingshoofd Dienstverlening gemeente Tilburg, heeft de opdracht de dienstverlening te moderniseren. Dit doet zij met de Omnichannel strategie. Deze kenmerkt zich door transparantie, efficiency, persoonlijke en een pro-actieve benadering.
Het integraal klantbeeld is de basis van alle interacties met klanten. Dit betekent een grote verandering voor het KCC en haar medewerkers. Wat betekent dit voor het KCC en wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

Bekijk het volledige programma, claim je ticket en kies de praktijkcases die je niet wilt missen!

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Triple-E
25 okt

Door Academy for Information & Management in Bussum

Triple E: Expertise – Experience – Exchange

Bekijk evenement:
Strategisch informatiemanagement
1 nov

Door Academy for Information & Management in Bussum

Opleiding: Strategisch informatiemanagement (SIM)

Bekijk evenement:
zorg&ICT
2 nov

Door Jaarbeurs in Bussum

Zorg & ICT

Bekijk evenement:
Contact