Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Wat is toch het geheim van succesvol veranderen? Wat zegt wetenschappelijk onderzoek? En hoe vertaal je dat naar de praktijk? Voor jezelf, jouw team en organisatie? Je hoort het tijdens de 10e editie van het Jaarcongres Verandermanagement. Een dag vol nieuwe inzichten, kennis en praktisch toepasbare tips van topsprekers over de belangrijke thema’s die jou nu bezighouden.

Tijdloze inzichten

Als je iets wilt veranderen, aan jezelf, je werk of de wereld om je heen. Wat zijn dan de tijdloze inzichten waar je niet omheen kunt? Welke basisregels mag je gewoon nooit vergeten? Ben Tiggelaar is adviseur op het gebied van strategie, innovatie en gedrag. Auteur van diverse bestsellers waaronder ‘Zo maak je iemand een kopje groter‘.  Al enkele jaren is hij is één van de meest gevraagde trainers over leiderschap en verandering.

Veranderen door te vertragen

Bij veranderprocessen denken we vaak dat we snelheid maken door te gaan hollen. Niet dus. Arend Ardon, o.a. auteur van ‘Traag versnellen‘,  brengt een volstrekt andere boodschap over vernieuwing: wie niet kan vertragen, kan ook niet versnellen. Arend Ardon geeft concrete handvatten en inspirerende praktijkvoorbeelden om lerend en reflecterend bij te dragen aan krachtige positieve beweging. Door vaker stil te staan en toch sneller te gaan.

Waarderend veranderen

Gabriël Anthonio heeft als ervaren bestuurder meerdere organisaties in tijden van crisis uit het slob weten te trekken. Kenmerkend voor zijn aanpak is het waarderend veranderen, co-creatie en het investeren in de kwaliteit van het contact. Hoe kun je die plaats van de moeite, dat diepe dal waar een organisatie in kan geraken ombuigen naar een hoopvol perspectief? Daarnaast zal hij ook persoonlijke ervaringen delen. Levenservaringen, die hem persoonlijk hebben gevormd. Gabriël schreef o.a. het boek ‘De sleutels van de leider‘.

Taalgebruik op de werkvloer

Japke-d. Bouma schrijft wekelijks een column in het NRC. Vandaag kijkt ze kritisch, maar mét humor, naar de ‘verschillen’ tussen vrouwen en mannen en hoe deze zich in het taalgebruik op de werkvloer manifesteren. Haar columns werden gebundeld in inmiddels zeven boeken, waaronder ‘Ga lekker zélf in je kracht staan’ en ‘Hoe vind je zélf dat het gaat?’.

Inclusief leiderschap

Aan de hand van haar eigen levensverhaal en de diverse bekroonde theater- en filmproducties die ze de afgelopen jaren geregisseerd heeft, geeft Daria Bukvic inzicht in wat er fundamenteel aan de hand is bij de nieuwe generatie twintigers en dertigers (en daarmee de leiders van de nabije toekomst). Ze is ten diepste overtuigd dat radicaal inclusief leiderschap de kern is voor succesvolle organisaties in een maatschappij die versneld én extreem aan het veranderen is.

Inclusieve organisatiecultuur

Inclusie is als een jamsessie, waarbij je elkaar met lef en verbinding ontmoet. In de kern gaat inclusie over wie waaraan mag meedoen doen, wie waarover mag meepraten en wie wat mag meebeslissen. En wie vooral niet. Jitske Kramer, Corporate antropoloog en auteur van ‘Jam Cultures‘, zet je in beweging om tot een meer inclusieve organisatiecultuur te komen.

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in Leusden

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
de-beste-werkplek-voor-klantcontactmedewerkers
8 dec

Door Klantenservice Federatie (KSF) in Leusden

De beste werkplek voor klantcontactmedewerkers

Bekijk evenement:
Inclusief-onderzoek
15 dec

Door Gebruiker Centraal in Leusden

Het belang van inclusief onderzoek

Bekijk evenement:
Contact