Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Grootste Kennisfestival van Nederland over innovatief organiseren in binnenstad DeventerHet Grootste Kennisfestival van Nederland kent in 2020 haar eerste lustrum. Dat betekent de 5e editie in Deventer. Dit keer een bijzondere editie. Niet alleen omdat het de 5e keer is maar ook omdat het een hele andere opzet heeft, midden in de oude binnenstad van Deventer. Een alternatieve vorm die uiteraard voldoet aan alle RIVM richtlijnen.

Innovatief organiseren

Het Kennisfestival 2020 heeft als thema Innovatief Organiseren. Dus hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie en medewerkers klaar zijn voor de veranderingen die op jullie afkomen, maar ook hoe je beter kan presteren. Het onderwerp past heel goed bij de opzet van het Festival. Een vernieuwende vorm om het met elkaar over innovatie te hebben.

Innovatieschijf van vijf van Henk Volberda

Het programma van het grootste kennisfestival van Nederland is vormgegeven rondom de innovatieschijf van vijf van Professor Henk Volberda, hoogleraar Strategic Management & Innovation aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam.

  • Technologische ontwikkeling,
  • zelforganisatie,
  • dienend leiderschap,
  • slimmer werken
  • co-creatie. 

Alhoewel veel professionals denken dat het andersom is, verklaart nieuwe technologische ontwikkelingen maar in beperkte mate (25%) het innovatiesucces van organisaties, zo blijkt uit onderzoek van Prof. Volberda.

Succesfactoren innovatief organiseren

Dynamisch leiderschap, nieuwe vormen van samenwerken & co-creatie en slim organiseren binnen je organisatie zijn voor driekwart bepalend voor het succes. Samen met persoonlijk leiderschap.

Zingende sprekers en sprekende zangers

Martijn Aslander, Henkjan Smits, Mike Warner en Marcel Latuperissa geven je diverse boekessenties in liedvorm zodat je ze beter kunt onthouden en doorvertellen! Het zijn sprekend zangers, maar het zijn zingende sprekers.

Naar grote hoogtes met Katja Staartjes

Een niet te missen sessie tijdens Het Grootste Kennisfestival van Nederland: indringende verhalen van bergbeklimmer Katja Staartjes begeleid door adembenemende beelden. De inzichten uit haar bergsport expedities gebruikt ze voor organisatie- en teamontwikkeling.

Danielle Braun en haar Tribes

Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog en auteur van o.a. The Corporate Tribe. Ze reist de wereld rond om te leren van tribes hoe we moeten samenleven en werken. Op het kennisfestival vertelt Danielle ons hoe je rituelen inzet bij verandering. Hoe we dat overal ter wereld doen. Ga mee op reis over de wereld. Danielle vertelt meeslepend met prachtige beelden en verhalen. Exotisch maar met hands on tips om rituelen te bouwen in je eigen organisatie.

“Veranderen zonder magie is kansloos” Dr. Danielle Braun

De Innovatie Wasstraat van Kim Spinder

Kim Spinder heeft al heel wat kilometers op de teller staan als het om innoveren in de praktijk gaat. Ze laat zien hoe je kunt zorgen voor een innovatieve bedrijfscultuur. Hoe je experimenteert en daarvan leert. Hoe je mensen enthousiast maakt, hoe je succesvolle innovaties verder verspreidt, welke problemen je bij al die stappen kunt tegenkomen – én hoe je ervoor zorgt dat het leuk blijft.

In haar nieuwste boek ‘Het kleine innovatieboek’ laat Kim Spinder zien hoe innovatie in de dagelijkse praktijk werkt, gebaseerd op haar eigen ervaring en die van de vele professionals en wetenschappers die ze de afgelopen jaren sprak voor haar podcast ‘Innovatie Wasstraat’.

De fluitende leider Kevin Blom

KNVB-scheidsrechter betaald voetbal Kevin Blom werkt samen met Colinda van Dijk en Erik Kaptein van trainings- en adviesbureau Gewoon-HR de krachtige metafoor uit van de leidinggevende als scheidsrechter op zijn eigen speelveld binnen een organisatie. Daarbij leggen ze voortdurend verrassende verbanden tussen leiderschap op het voetbalveld en het aansturen van teams. Hun conclusie is dat leidinggeven effectiever én leuker kan. Dit alles wordt beschreven in het boek ‘De fluitende rechter’.

Ze gaan in op verschillende thema’s, zoals: Wat zijn de belangrijkste spelregels binnen jouw team? Hoe verander je ze? Welk spelinzicht heb je nodig om op een goede manier leiding te kunnen geven aan wat er in de organisatie gebeurt? Hoe ga je om met kritiek vanaf jouw tribune? En waar haal je de energie vandaan om door te blijven gaan, ook bij tegenslag?

De workshop levert een aantal praktische tips op die meteen kunnen worden ingezet in het dagelijkse werk van iedere leidinggevende. Daarnaast geeft het natuurlijk ook een interessant beeld van de wereld van de scheidsrechters betaald voetbal in ons land.

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
cybersecuritymaand
3 okt

Door Alert Online in Deventer

Cybersecuritymaand 2022

Bekijk evenement:
Informatiemanagement
4 okt

Door Academy for Information & Management in Deventer

Strategisch informatiemanagement

Bekijk evenement:
digitaal-werven
6 okt

Door Digitaal Werven in Deventer

Digitaal-Werven Event

Bekijk evenement:
Contact