Laden Evenementen

Innovatief organiseren

Het Grootste Kennisfestival van Nederland kent in 2020 haar eerste lustrum. Dat betekent de 5e editie in Deventer. Maar het Festival werd daarnaast ook al twee keer in Groningen georganiseerd en dit jaar ook voor de tweede keer in Breda.

Het Kennisfestival 2020 heeft als thema Innovatief Organiseren. Dus hoe kan je ervoor zorgen dat jouw organisatie en medewerkers klaar zijn voor de veranderingen die op jullie afkomen, maar ook hoe je beter kan presteren. En dat ontwikkelt zich ook ieder jaar, zodat het thema in hoofdlijnen gelijk kan blijven, maar de invulling steeds compleet anders is.

Innovatieschijf van vijf

Het programma van het grootste kennisfestival van Nederland is vormgegeven rondom de innovatieschijf van vijf van Professor Henk Volberda, hoogleraar Strategic Management & Innovation aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam.

Technologische ontwikkeling, zelforganisatie, dienend leiderschap, slimmer werken en co-creatie. 

Alhoewel veel professionals denken dat het andersom is, verklaart nieuwe technologische ontwikkelingen maar in beperkte mate (25%) het innovatiesucces van organisaties, zo blijkt uit onderzoek van Prof. Volberda. Dynamisch leiderschap, nieuwe vormen van samenwerken & co-creatie en slim organiseren binnen je organisatie zijn voor driekwart bepalend voor het succes. Samen met persoonlijk leiderschap.

Digitaal Leiderschap

Hoe kun je als leider en/of manager omgaan met de snelle digitale ontwikkelingen en verwachtingen van medewerkers en klanten? Hoe kun je de factor ‘mens’ en factor ‘digitaal’ in je organisatie optimaal inzetten in de kansen en uitdagingen in de digitaliserende samenleving? Het maken van de juiste keuzes vraagt om goed digitaal leiderschap. Het vraagt om bewuste en vaardige leiders met digitaal leiderschap in zijn of haar DNA.

Marco Derksen deelt in zijn sessie leerpunten uit gesprekken, opleidingen, masterclasses en verandertrajecten. Hij weet bij uitstek wat goed digitaal leiderschap inhoudt en neemt je mee in het hoe én waarom hiervan.

Marco Derksen inspireert, doceert en begeleid de digitale leiders van Nederland. Als kerndocent bij AOG en HAN en vanuit Upstream heeft hij al meerdere jaren vele deelnemers uit zowel profit- als non-profit sector begeleidt in de stappen naar digitaal leiderschap.

Niet alleen Marco maar ook Stef, Arne en anderen van Upstream zullen op het grootste Kennisfestival aanwezig zijn.

Zingende sprekers

Martijn Aslander, Henkjan Smits, Mike Warner en Marcel Latuperissa geven je diverse boekessenties in liedvorm zodat je ze beter kunt onthouden en doorvertellen! Het zijn sprekend zangers, maar het zijn zingende sprekers.

Danielle Braun

Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog en auteur van o.a. The Corporate Tribe. Ze reist de wereld rond om te leren van tribes hoe we moeten samenleven en werken. Op het kennisfestival vertelt Danielle ons hoe je rituelen inzet bij verandering. Hoe we dat overal ter wereld doen. Ga mee op reis over de wereld. Danielle vertelt meeslepend met prachtige beelden en verhalen. Exotisch maar met hands on tips om rituelen te bouwen in je eigen organisatie.

Veranderen zonder magie is kansloos. Dr. Danielle Braun

De Innovatie Wasstraat

Kim Spinder heeft al heel wat kilometers op de teller staan als het om innoveren in de praktijk gaat. Ze laat zien hoe je kunt zorgen voor een innovatieve bedrijfscultuur. Hoe je experimenteert en daarvan leert. Hoe je mensen enthousiast maakt, hoe je succesvolle innovaties verder verspreidt, welke problemen je bij al die stappen kunt tegenkomen – én hoe je ervoor zorgt dat het leuk blijft.

In haar nieuwste boek ‘Het kleine innovatieboek’ laat Kim Spinder zien hoe innovatie in de dagelijkse praktijk werkt, gebaseerd op haar eigen ervaring en die van de vele professionals en wetenschappers die ze de afgelopen jaren sprak voor haar podcast ‘Innovatie Wasstraat’.

De fluitende leider

KNVB-scheidsrechter betaald voetbal Kevin Blom werkt samen met Colinda van Dijk en Erik Kaptein van trainings- en adviesbureau Gewoon-HR de krachtige metafoor uit van de leidinggevende als scheidsrechter op zijn eigen speelveld binnen een organisatie. Daarbij leggen ze voortdurend verrassende verbanden tussen leiderschap op het voetbalveld en het aansturen van teams. Hun conclusie is dat leidinggeven effectiever én leuker kan. Dit alles wordt beschreven in het boek ‘De fluitende rechter’.

Ze gaan in op verschillende thema’s, zoals: Wat zijn de belangrijkste spelregels binnen jouw team? Hoe verander je ze? Welk spelinzicht heb je nodig om op een goede manier leiding te kunnen geven aan wat er in de organisatie gebeurt? Hoe ga je om met kritiek vanaf jouw tribune? En waar haal je de energie vandaan om door te blijven gaan, ook bij tegenslag?

De workshop levert een aantal praktische tips op die meteen kunnen worden ingezet in het dagelijkse werk van iedere leidinggevende. Daarnaast geeft het natuurlijk ook een interessant beeld van de wereld van de scheidsrechters betaald voetbal in ons land.

Data-Bedreven Marketing

Je kunt bijna geen Event bezoeken of krant lezen of er wordt wel wat gezegd over data en big data. Maar dat blijft vaak heel vaag. Het gaat vaak over hoeveelheden gegevens. Maar wat kan ik er nu concreet mee? Organisaties doen vandaag de dag nauwelijks iets met hun data. Nochtans kun je met een klein beetje verstand van data veel betere beslissingen nemen voor je marketing en communicatie. Danny Oosterveer, data-bedreven marketeer bij o.a. Burgers’ Zoo en auteur van o.a. ‘Data-bedreven Marketing’ en ‘Basisboek Digital Analytics‘, legt aan de hand van veel voorbeelden uit hoe dat in elkaar zit.

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
AI Gezondheidszorg
24 sep

Door Nederlandse AI Coalitie in Deventer

AI/Tech in a day | Gezondheid & Zorg editie

Bekijk evenement:
innovatie
24 sep

Door Dell Technologies in Deventer

Innovatie technologie

Bekijk evenement:
Leiderschap
24 sep

Door Klantenservice Federatie (KSF) in Deventer

Webinar: Leiderschap

Bekijk evenement:
Contact