Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Het iBestuur Congres 2020 zal door de coronacrisis niet op 1 juli maar op vrijdag 11 september plaatsvinden in Papendal, Arnhem.

Het nieuwe normaal

Noodgedwongen maken samenleving en overheid een versnelde digitale transformatie door. Wat zijn de lessons learned van de eerste maanden? Welke technologie, toepassingen en vaardigheden hebben we nodig? Komt er een heuse cultuuromslag en hoe manage je een digitale organisatie? En last but not least: hoe houden we de menselijke maat in het oog?

Regie op de samenleving

En er is meer. De corona-pandemie gooit het dagelijks leven overhoop. De overheid neemt de regie op de samenleving steeds strakker in handen. Zij ziet zich gesteld voor complexe uitdagingen in de zorg, handhaving, aansturing en communicatie. Doet economische interventies die hun weerga niet kennen. Beslissingen en beleid worden mede gebaseerd op big data-analyse. Technologie draagt de uitvoering. In Europese regio’s waar de situatie nog ernstiger is, wordt de lock-down gehandhaafd met drones en metadata van mobieltjes. Technologie en ethiek: hoe te handelen tijdens een staat van beleg?

Uitdaging van een nieuw normaal

Het corona-virus is nog lang niet verdwenen. De impact op economie en samenleving zal enorm blijken. Er zijn nieuwe fysieke en digitale grenzen gecreëerd. Ook zijn er positieve ontwikkelingen: klimaatdoelstellingen komen dichterbij, onverwachte innovaties in weerbaarheid dienen zich aan, net als creatieve oplossingen uit de samenleving. Het is dus lang niet vanzelfsprekend dat alles weer net zo wordt als vóór corona. We komen terecht in een ‘nieuw normaal’. En dat stelt de i-overheid weer voor nieuwe uitdagingen.

Het iBestuur Congres 2020 is de eerste gelegenheid in het nieuwe normaal waarbij iedereen die betrokken is bij de i-overheid ervaringen deelt, kennis op doet en bijpraat.

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Social media
21 jan

Door Gebruiker Centraal in Arnhem

Tweede Kamerverkiezingen

Bekijk evenement:
Clinic klantgericht ondernemen
22 jan

Door Beeckestijn Business School in Arnhem

Klantgericht ondernemen in een high-performing omgeving

Bekijk evenement:
Clinic toepassen AI
22 jan

Door Beeckestijn Business School in Arnhem

A.I. toepassen binnen marketing? Zo doe je dat!

Bekijk evenement:
Contact