Laden Evenementen

Het nieuwe normaal

Noodgedwongen maken samenleving en overheid een versnelde digitale transformatie door. Wat zijn de lessons learned van de eerste maanden? Welke technologie, toepassingen en vaardigheden hebben we nodig? Komt er een heuse cultuuromslag en hoe manage je een digitale organisatie? En last but not least: hoe houden we de menselijke maat in het oog?

Regie op de samenleving

En er is meer. De corona-pandemie gooit het dagelijks leven overhoop. De overheid neemt de regie op de samenleving steeds strakker in handen. Zij ziet zich gesteld voor complexe uitdagingen in de zorg, handhaving, aansturing en communicatie. Doet economische interventies die hun weerga niet kennen. Beslissingen en beleid worden mede gebaseerd op big data-analyse. Technologie draagt de uitvoering. In Europese regio’s waar de situatie nog ernstiger is, wordt de lock-down gehandhaafd met drones en metadata van mobieltjes. Technologie en ethiek: hoe te handelen tijdens een staat van beleg?

Uitdaging van een nieuw normaal

Het corona-virus is nog lang niet verdwenen. De impact op economie en samenleving zal enorm blijken. Er zijn nieuwe fysieke en digitale grenzen gecreëerd. Ook zijn er positieve ontwikkelingen: klimaatdoelstellingen komen dichterbij, onverwachte innovaties in weerbaarheid dienen zich aan, net als creatieve oplossingen uit de samenleving. Het is dus lang niet vanzelfsprekend dat alles weer net zo wordt als vóór corona. We komen terecht in een ‘nieuw normaal’. En dat stelt de i-overheid weer voor nieuwe uitdagingen.

Tot in real live of digitaal

Het iBestuur Congres 2020 – in juli, in september of digitaal – is de eerste gelegenheid in het nieuwe normaal waarbij iedereen die betrokken is bij de i-overheid ervaringen deelt, kennis op doet en bijpraat.

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
THE UNCONFERENCE ONLINE 5 April- International Day of Conscience
1 jul

From talking to action – The Unconference Online

Bekijk evenement:
Spelen met verandering
1 jul

Door Management Impact in Arnhem

Webinar: Spelen met verandering

Bekijk evenement:
Voice Assistant
1 jul

Door Klantenservice Federatie (KSF) in Arnhem

Online workshop ‘Voice Assistent’

Bekijk evenement:
Contact