Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Op zaterdag 21 september spreekt Amerikaanse mediacriticus Douglas Rushkoff en schrijver van het boek Team Human (2019) over ‘How to stay human in the digital age‘ en roept hij op om je aan te sluiten bij ‘Team Human‘. Na zijn presentatie in TivoliVredenburg in Utrecht interviewt Martijn de Waal, hoogleraar Play & Civic Media aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA), Douglas Rushkoff. Ook is er een Q&A met Douglas Rushkoff.

Team Human in the digital age

Cover boek Team Human = Douglas RushkoffIn zijn nieuwste boek Team Human (2019) belicht de Amerikaanse mediacriticus Douglas Rushkoff in 100 stellingen het digitale tijdperk. Hoe bewaren we onze menselijkheid in een wereld van sociale media, algoritmes en robots? Ooit dachten we dat technologie, de vrije markt en het internet ons zouden bevrijden en verbinden. Anno 2019 lijken deze instituties ons eerder isoleren en uit elkaar te drijven, aldus Rushkoff. Soms lijken ze zelfs een tegen de mens gerichte agenda te volgen.

In Team Human legt Rushkoff de dynamiek bloot van deze anti-humanistische machinerie waarin sociale media onze politieke keuzes beïnvloeden, algoritmes onze aandacht sturen en robots onze banen overnemen.

Join Team Human

Maar het is nog niet te laat! Rushkoff roept ons op om ons aan te sluiten bij Team Human. Met hulp van biologie, psychologie en menselijke evolutie laat hij zien dat mensen door zich te verenigen en samen te werken de kwalijke krachten van technologie kunnen bezweren en kunnen bouwen aan een meer verbonden wereld.

Find the others

Team Human is meer dan een boek. Het is een manifest dat een wending kan geven aan de manier waarop organisaties omgaan met internet. Join Team Human, luister de podcast van Douglas Rushkoff en/of wordt lid van club Team Human, zoals Frank Meeuwsen heeft gedaan.

How to be “Team Human” in the digital future

Over Douglas Rushkoff

Douglas Rushkoff is auteur, documentairemaker en mediatheoreticus. Hij schreef bestsellers zoals Throwing Rocks at the Google BusPresent Shock, Program or Be Programmed en ook Team Human. Rushkoff promoveerde in 2012 aan de faculteit Nieuwe media en digitale cultuur aan Universiteit Utrecht en is een graag geziene gast bij programma’s zoals VPRO Tegenlicht.

Lees/kijk/luister meer over Douglas Rushkoff:

How to stay human in the digital age

How to stay human in the digital age‘ wordt georganiseerd door IMPAKT, centrum voor mediacultuur, in samenwerking met TivoliVredenburg, het Centre for the Humanities en de Urban Interfaces Research Group (beide verbonden aan de Universiteit Utrecht). Bestel tickets.

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in Utrecht

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
de-beste-werkplek-voor-klantcontactmedewerkers
8 dec

Door Klantenservice Federatie (KSF) in Utrecht

De beste werkplek voor klantcontactmedewerkers

Bekijk evenement:
Inclusief-onderzoek
15 dec

Door Gebruiker Centraal in Utrecht

Het belang van inclusief onderzoek

Bekijk evenement:
Contact