Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.

Thema: innovatief organiseren

Het grootste Kennisfestival 2021 heeft als thema Innovatief Organiseren. Dus hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie, je team en jezelf en je medewerkers of collega’s klaar zijn voor de uitdagingen die nu en in de toekomst op jullie afkomen. En hoe blijf je daarin innoveren en ontwikkelen.

Thema’s die op het Kennisfestival aan de orde komen hebben te maken met technologische ontwikkeling, zelforganisatie, dienend en persoonlijk leiderschap, slimmer werken en co-creatie. 

Het thema en het festival is geïnspireerd door onderzoek van Henk Volberda naar succesvolle innovatieve organisaties.

Uit dat onderzoek blijkt dat nieuwe technologische ontwikkelingen maar in beperkte mate (25%) het innovatiesucces van organisaties bepaalt. Het vermogen van organisaties om technologische kennis daadwerkelijk toe te passen (de factor mens dus) vormt een nog belangrijkere bron van echte innovatie (75%). Deze sociale innovatie bestaat uit de volgende onderdelen: zelforganisatie, dienend leiderschap, slimmer werken en co-creatie. Want organisaties die sociale innovatie serieus nemen, doen het op tal van prestatiemaatstaven beter dan organisaties die nauwelijks aan sociale innovatie doen. Oftewel hoe kun je slim managen, innovatief organiseren en digitaal transformeren.

Op locatie in de binnenstad van Deventer

Het evenement is verspreid over diverse prachtige locaties in de oude binnenstad van Deventer. Het besluit is genomen! Op donderdag 16 september gaat het Grootste Kennisfestival van Nederland live door!

Programma Grootste Kennisfestival van Nederland 2021

Er wordt momenteel hard gewerkt aan een geweldig programma. En gezien de eerste namen belooft het een hele mooie editie te worden.

 • Kijk het beest in de bek” samen met Simon van der Veer. Over onbevangen kijken naar de werkelijkheid en werk maken van verandering.
 • Tijdens de grote Fröbelshow nemen Marijne Vos en Ben Kuiken je mee in de speeltuin in je hoofd om zo speelruimte in organisaties te creëren.
 • Yves Dejaeghere is de goeroe in Europa op het gebied van burgerberaden en burgerpanels. Hij deelt op het festival zijn kennis en ervaring.
 • Kees Tillema vertelt over de heilzame werking van ruwe behandelingen in organisaties.
 • Bas Kodden laat je kijken naar The Devil Inside, want je kunt alleen groeien door je eigen duiveltjes onder ogen te komen en anders te denken én doen dan je altijd gedaan hebt
 • Corinne Jansen is de luisterexpert van Nederland en ver daarbuiten. Ze laat je zien hoe je te luisteren echt verbinding kan maken.
 • Francesco Battagliais een fysicus die neurowetenschapper werd en vertelt over de vreemde fratsen van de geheugenfunctie en de invloed op organisaties en onze samenleving.
 • Voor de tech-samenleving van nu moeten we op zoek naar een nieuw democratisch systeem, betoogt strateeg Bob de Wit. De macht moet terug naar de ‘glocal’: de burger die lokaal acteert in een globale wereld.
 • Boukje Keijzer over de regels en de rek, het balanceren tussen ruimte en houvast in organisaties.
 • Hans van der Loo over wat we kunnen leren van de race om het Corona vaccin.

Dit is nog maar een klein deel van het programma, want uiteraard komt er nog heel veel bij, kun je weer volop muziek en theater verwachten, komen er nog volop praktijkverhalen, een soort van ‘glazen huis’ met muziek en interviews met sprekers en kan je straks binnenlopen in de digi-garage voor tips rondom digitools.

Bekijk een terugblik op het Grootste Kennisfestival van 2020

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Triple-E
25 okt

Door Academy for Information & Management in Deventer

Triple E: Expertise – Experience – Exchange

Bekijk evenement:
Strategisch informatiemanagement
1 nov

Door Academy for Information & Management in Deventer

Opleiding: Strategisch informatiemanagement (SIM)

Bekijk evenement:
zorg&ICT
2 nov

Door Jaarbeurs in Deventer

Zorg & ICT

Bekijk evenement:
Contact