Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Thema: innovatief organiseren

Het Kennisfestival 2022 heeft als thema Innovatief Organiseren. Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie, je team, je medewerkers of collega’s en jijzelf klaar zijn voor de uitdagingen die nu en in de toekomst op jullie afkomen? En hoe blijf je daarin innoveren en ontwikkelen?

Dat betekent een nieuwe balans tussen welvaart, welzijn en welbevinden. Want een organisatie welke alleen op de wereld is om geld te verdienen heeft op langere termijn geen bestaansrecht meer. Op het Kennisfestival worden nieuwe inzichten, verhalen, praktijkvoorbeelden en handvaten gedeeld om je als organisatie, team en persoon te ontwikkelen en te verbeteren.

Innovatiesucces

Het onderzoek van Henk Volberda naar succesvolle innovatieve organisaties is als inspiratiebron gebruikt voor thema Innovatief Organiseren. Uit dit onderzoek blijkt dat nieuwe technologische ontwikkelingen maar in beperkte mate (25%) het innovatiesucces van organisaties bepaalt. Het vermogen van organisaties om technologische kennis daadwerkelijk toe te passen (de factor mens dus) vormt een nog belangrijkere bron van echte innovatie (75%).

Deze sociale innovatie bestaat uit de volgende onderdelen: zelforganisatie, dienend leiderschap, slimmer werken en co-creatie. Want organisaties die sociale innovatie serieus nemen, doen het op tal van prestatiemaatstaven beter dan organisaties die nauwelijks aan sociale innovatie doen.

Sprekers

Wie controleert de AI?

Digitale transformatie is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Organisaties zijn datarich, maar ‘information poor’. De uitdaging is om waarde te destilleren uit de data en het toverwoord is dan AI. Hoe pak je dat aan… en wat is de rol van de controller? Aan de hand van interessante tracks en boeiende cases neemt Jim Stolze, tech ondernemer en auteur van o.a. ‘Algoritmisering, wen er maar aan!’ je mee in de wereld van Artificial Intelligence.

Een theatrale talk over de toekomst van werk

Wereldwijd kampen bedrijven nog altijd met gigantische uitvalcijfers onder werknemers. Het is tijd voor een wereldwijd functioneringsgesprek. Want hoe zet je de mens nu werkelijk centraal en zorgen we gezamenlijk voor een toekomst van inclusief, holistisch ondernemen? In de theatrale talk van Robin, internationaal HR expert, kijken we op basis van uitgebreid onderzoek naar de toekomst van werk en employee happiness. Welke methodes worden op dit moment gebruikt of uitgeprobeerd? Wat werkt daarvan wel en niet?

Overtuigend leiderschap & meningen veranderen

Pacelle van Goethem, onderzoeker en auteur van o.a. ‘Macht aan de aardige mens’, geeft tijdens haar keynote een glashelder inzicht in de beïnvloedingspsychologie, in overtuigen en overtuigingskracht. Met elkaar ga je aan de slag, beleef het én heb plezier.
Na 40 minuten ga je met veel meer overtuigingskracht naar buiten. Een lezing met entertainment, harde logica en verbluffende direct-bruikbare inzichten.

De hype van hybride – hoe je werkt is belangrijker dan waar

Onze manier van werken verandert. Werken op afstand, of hybride werken, begint een vaste plek in ons werkende leven te krijgen. Het lijkt nu echter vooral te gaan over waar we werken – op kantoor, thuis of elders – maar de echte transformatie die we moeten doormaken gaat over hoe we werken. Arjen Banach, organisatiefuturoloog, veelgevraagd spreker en auteur van o.a. ‘Een nieuwe werkrealiteit‘,  laat zien hoe je samen met je collega’s de beste manier van werken ontdekt.

Boze burgers wanted: De kracht van een goed conflict

We kennen allemaal voorbeelden van conflict dat ongeadresseerd onder de oppervlakte blijft voortsudderen, en steeds groter wordt juist omdat het onbenoemd blijft. Vanuit de stelling dat een goed conflict te prefereren is boven slechte samenwerking, verkent deze bijdrage van Eva Wolf hoe beleidsconflicten werken en hoe je in de praktijk conflicten kunt benutten.

Teaming: de nieuwe pop-up realiteit van samenwerking

Veel van de teams zijn niet langer vast, maar vloeibaar. Ze veranderen voortdurend van samenstelling en vorm. Het zijn pop-up teams. Maar hoe leidt je zulke teams? Hoe zorg je voor onder de voortdurende druk van verandering en vernieuwing voor verbinding en teamgeest? Hoe bouw je een team dat samen aan een hogere purpose werk? Hans van der Loo en Patrick Davidson, bevlogen sprekers en auteurs van o.a. ‘Werkvuur’, geven we je hier antwoord op aan de hand van een verrassende reis door de woelige wereld van teams. En natuurlijk geven ze je je een handvol praktische tips om ook zelf met teaming te kunnen beginnen.

Wil de leider gaan zitten? Leiderschap van onderaf

De manier van met elkaar werken is door de afgelopen lockdowns flink gewijzigd. Om die reden zijn Evert Hatzmann, CEO van Nestor en auteur van o.a. ‘Houd je feedback’, en Simon van Esch op onderzoek gegaan. Uit meer dan 50 gesprekken met leiders in Nederland verkregen zij het beeld van een nieuwe wijze van samen werken in het hybride tijdperk. Op basis van kwalitatief en kwantitatief onderzoek stellen zij vast wat deze nieuw ontstane verhoudingen leiders en medewerkers aan mogelijkheden biedt.

Stoppen

Waarom we in onze organisaties niet of slecht stoppen, dat houdt Marije van den Berg, stopstrateeg en auteur van o.a. het boek ‘Stop‘, al jaren bezig. Ze krijgt steeds weer nieuwe antwoorden, redenen en voorbeelden van hoe we in onze organisaties door kunnen gaan met dingen waarmee we “eigenlijk” willen stoppen. Al die energie (en dat geld) die je daarmee verspilt! Stoppen kan, echt waar. Maar eerst moet je leren begrijpen waarom we denken dat het niet kan én moeten we leren inzien dat stoppen niet voor niets een werkwoord is.

Resonantie van de Menselijke Maat

De toenemende nadruk in organisaties op efficiëntie bevordert instrumentele relaties tussen mensen. Daarbij delft vaak de individuele cliënt het onderspit. Robbert Masselink is teambegeleider, onderzoeker en trainer bij het Zuiderlicht in Groningen. Hij is auteur van het Handboek Appreciative Inquiry en belicht in deze masterclass aan de hand van het begrip ‘resonantie’ wat de menselijke maat bevordert in de relatie tussen dienstverlener-afnemer en professional-cliënt.

Wie kies je om te zijn

Omdat eigenlijk iedereen deze lezing gezien moet kunnen hebben is Roek Lips ook dit jaar op Het Grootste Kennisfestival.

Wie kies je om te zijn in een tijd dat niets meer vanzelfsprekend is? Hoe blijf je hoopvol? Waar vinden we houvast? Roek Lips ging in gesprek met meer dan 150 wetenschappers, kunstenaars, leiders, doeners en denkers op zoek naar inspiratie en houvast. In dit actuele (theater)programma neemt hij je mee in de opgedane inzichten, persoonlijke ervaringen en inspirerende verhalen waarbij hij gebruik maakt van de door hem stijlvol gefilmde fragmenten. Het boek ‘Wie kies je om te zijn?’ is een groot succes en inspiratie voor velen.

De inclusiemarathon

Ook de winnaar van het managementboek van het jaar Zoë Papaikonomou staat op het podium met haar verhaal ‘de Inclusiemarathon’.

Dagvoorzitter

Het afgelopen periode was hij vaste gast op een aantal online festivals. En elke keer waren de deelnemers laaiend enthousiast. Dus natuurlijk moet hij er dan ook in Deventer bij zijn. Dit keer als dagvoorzitter. Met natuurlijk muziek en veel humor.

Jason Staal uit Assen is een echte taalvirtuoos. Als dagvoorzitter maar natuurlijk ook als muzikant en theatermaker.

Terugblik

Bekijk hier de aftermovie van Het Grootste Kennisfestival van 2021

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
cybersecuritymaand
3 okt

Door Alert Online in Deventer

Cybersecuritymaand 2022

Bekijk evenement:
Informatiemanagement
4 okt

Door Academy for Information & Management in Deventer

Strategisch informatiemanagement

Bekijk evenement:
digitaal-werven
6 okt

Door Digitaal Werven in Deventer

Digitaal-Werven Event

Bekijk evenement:
Contact