Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Innovatief organiseren

Op 16 juni was er Het Grootste Kennisfestival in Deventer. In september is Groningen aan de beurt voor Het Grootste Kennisfestival van Noord Nederland.
Ook hier staat het thema ‘Innovatief Organiseren’ centraal. Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie, je team, je medewerkers of collega’s en jijzelf klaar zijn voor de uitdagingen die nu en in de toekomst op jullie afkomen? En hoe blijf je daarin innoveren en ontwikkelen?

Dat betekent een nieuwe balans tussen welvaart, welzijn en welbevinden. Want een organisatie welke alleen op de wereld is om geld te verdienen heeft op langere termijn geen bestaansrecht meer. Op het Kennisfestival worden nieuwe inzichten, verhalen, praktijkvoorbeelden en handvaten gedeeld om je als organisatie, team en persoon te ontwikkelen en te verbeteren.

Kennisfestival Groningen

Dit keer wordt er een Kennisfestivalterrein gebouwd op de drafrenbaan in Groningen. Waar natuurlijk gebruik wordt gemaakt van de bestaande gebouwen, maar er ook een heus festivalterrein gaat ontstaan met grote en kleine tenten, theaterwagens een muziekpodium en foodtrucks zoals je gewend bent.

Programma

Op totaal 8 podia van groot tot klein kan je van 13.00-21.00 uur kiezen uit meer dan 50 lezingen, workshops en sessies om volop kennis, ideeën en inspiratie op te doen. Hieronder een kleine greep uit het programma:

Psychologie van leiderschap

Tijdens deze masterclass geeft Bas Kodden, hoogleraar en auteur van o.a. ‘Mentale innovatie‘,  je inzicht in de psychologische kant van leiderschap. Hij laat je ontdekken hoe je het verborgen potentieel van je team aanboort.
Kennis van psychologie helpt je (on)bewust gedrag bij jezelf en bij anderen te herkennen. Hierdoor kun je vicieuze cirkels doorbreken. Ontdek de psychologische dynamiek in samenwerkingen en conflicten en krijg inzicht in hoe je persoonlijk leiderschap in je team stimuleert.

Herprogrammeren

The Incredible Shrinking Man draait in essentie om de wens om te krimpen. Om tot verandering te komen, moeten we ons eerst kunnen voorstellen dat iets kan veranderen en dat ook willen. The Incredible Shrinking Man richt zich sterk op het ‘herprogrammeren’ van onze vaak primaire reacties op groei en krimp, door ons denken hierover te ontregelen en bewust te maken van diepgewortelde angsten en verlangens. Kan de mens met net zoveel passie verlangen naar minder? In 60 minuten neemt Arne Hendriks op speelse wijze het publiek mee in een theatrale lezing over Groei en Krimp.

Succesvolle organisaties

Wat maakt nou dat bij sommige organisaties alles lijkt te kloppen? Dat het er knettert en bruist. Die plekken waar je als je binnenkomt de energie al voelt. En de resultaten door het dak gaan.

Kimberley de Haas is altijd op zoek naar de formules voor succesvolle organisaties. Ze deelt graag wat ze onderweg tegenkomt en doet dat tijdens Het Grootste Kennisfestival van Noord Nederland. Pijlers, ideeën, bewezen principes, voorbeelden, best practices en al zo meer. Ter lering. Vermaak. Inspiratie. Om je in jouw geloof te sterken dat het anders kan. En je de handvatten te geven om het roer om te gooien.

Wendbaar leiderschap

Je wil de eigenaarschap en autonomie van je collega’s vergroten, om beter de klant te kunnen bedienen. Maar zonder de focus en koers te verliezen, hoe doe je dat? In deze sessie van Toon Franken, o.a. auteur van ‘In 10 stappen naar nieuw leiderschap‘,  leer je hoe je ervoor kunt zorgen dat je collega’s in de frontlinie, soepel samenwerken voor tevreden klanten. Ontdek hoe je in 10 stappen je leiderschap kunt upgraden zodat je effectief kunt inspelen op wat er op je organisatie afkomt.

Benieuwd naar het hele programma van Het Grootste Kennisfestival van Noord Nederland? Op de site vind je steeds het meest actuele programma. Leuk als je er ook weer bij bent!

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Sleutelfiguren bij ontwikkeling
1 dec

Door Gebruiker Centraal in Groningen

Je doelgroep écht bereiken? Maak gebruik van sleutelfiguren

Bekijk evenement:
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in Groningen

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
de-beste-werkplek-voor-klantcontactmedewerkers
8 dec

Door Klantenservice Federatie (KSF) in Groningen

De beste werkplek voor klantcontactmedewerkers

Bekijk evenement:
Contact