Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Direct Duidelijk Tour

De Nederlandse samenleving is divers en publieke organisaties hebben contact met veel verschillende mensen. Hoe zorg je voor duidelijke taal? Hoe maak je jouw communicatieboodschap inclusief en dus begrijpelijk voor iedereen?

Deze – en meer – onderwerpen komen aan bod in de Direct Duidelijk Tour: een serie online bijeenkomsten over duidelijke, inclusieve en bruikbare overheidscommunicatie.

De webinars zijn gericht op communicatieadviseurs, redacteuren en alle andere professionals die zich inzetten voor betere communicatie en dienstverlening vanuit de overheid (en dus uiteraard ook vanuit uitvoeringsorganisaties).

Levensgebeurtenissen

Als je kinderen krijgt, gaat studeren of met pensioen gaat (zogenaamde levensgebeurtenissen), moet je veel regelen met de overheid. Je hebt dan te maken met verschillende organisaties. In de ideale wereld heb je soepel en zorgeloos contact, heb je overzicht van en inzicht in jouw zaken met de overheid, voel je je geholpen en weet je goed wat je zelf moet regelen. In de praktijk verloopt het contact soms wat moeizamer.

Communicatie en dienstverlening vanuit de overheid

Het is belangrijk om communicatie en dienstverlening rondom een levensgebeurtenis vanuit de leefwereld van mensen in te richten. Hier wordt momenteel onderzoek naar gedaan. Welke informatiebehoefte hebben mensen? Waar moeten ze allemaal aan denken? En hoe kan de overheid daarbij helpen? De uitkomsten van deze onderzoeken en hoe je die toepast in jouw organisatie worden gedeeld in dit Webinar.

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
de-beste-werkplek-voor-klantcontactmedewerkers
8 dec

Door Klantenservice Federatie (KSF) in

De beste werkplek voor klantcontactmedewerkers

Bekijk evenement:
Inclusief-onderzoek
15 dec

Door Gebruiker Centraal in

Het belang van inclusief onderzoek

Bekijk evenement:
Contact