Laden Evenementen

Begin dit jaar stonden er 10 miljoen jongeren in hun huiskamer te dansen op een feest dat zich in de virtuele ruimte afspeelde: een live concert van DJ Marshmello, gegeven in Fortnite. Wie geen idee heeft wie DJ Marshmello is hoeft zich geen zorgen te maken, hij is vooral populair onder jongeren die waarschijnlijk weer niet weten wie Gloria Estefan is. Wie echter denkt dat Fortnite een soort videospelletje is, of nog erger, denkt dat het wel een nieuwe disco zal zijn, ziet waarschijnlijk niet dat er een hele nieuwe wereld aan het ontstaan is waarin ‘de jeugd van tegenwoordig’ een groot deel van haar ervaringen opdoet. Een wereld met nieuwe mogelijkheden en regels: de virtuele wereld.

Generatie Z

In deze Future Affairs #6 denken we na over de invloed van deze hypertechnologische omgeving op opgroeiende generaties. Zal de generatiekloof weer van de meer clichématige aard zijn, of ontstaat er een diepere kloof tussen jonge mensen die hun vormende fase beleven in deze virtuele wereld en oudere generaties die deze fase voornamelijk in de fysieke wereld beleefden?

Sprekers & panel

In het panel professor Eveline Crone, internationaal expert op het gebied van het puberbrein; Lilian Stolk, die een boek schreef over de culturele invloed van emoji; onderzoeker Alexander van Wijnen van de FreedomLab Thinktank en Wouter van Noort, NRC-journalist die een boek schreef over smartphoneverslaving, moderatie door filosoof Jessica van der Schalk. Ook generatie Z zelf schuift aan. Jij ook?

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
The Customer Forum 2019
29 mei

Door BBP Media in Amsterdam

The Customer Forum 2019

Bekijk evenement:
Renee van Os
29 mei

Door Media Villa Arnhem in Amsterdam

Participatie met ‘unusual suspects’ via online kanalen

Bekijk evenement:
Student achter laptop
29 mei

Door Upstream in Amsterdam

Webinar Social Media Analyse in het Hoger Onderwijs

Bekijk evenement:
Contact