Laden Evenementen

In de Week van de Toegankelijkheid maakt de VNG bekend welke gemeente dit jaar de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland wint. De finale, bekendmaking en prijsuitreiking vinden plaats tijdens een VNG-congres in Amersfoort. Het congres is voor genodigden, maar de finale van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente kan door iedereen via een livestream gevolgd worden!

Toegankelijk voor iedereen

In 2016 heeft Nederland het VN-Verdrag Handicap ondertekend. Dit verdrag maakt duidelijk dat mensen met een beperking of chronische ziekte recht hebben op gelijke behandeling. Iedereen moet mee kunnen doen. Zo maken we de samenleving toegankelijker en inclusiever. Gemeenten spelen hierbij een belangrijke rol.

Meest toegankelijke gemeente

De verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland 2021 wordt georganiseerd om gemeenten in Nederland extra aan te moedigen om te blijven werken aan het VN-verdrag Handicap. En natuurlijk ook om breed aandacht te vragen voor het belang van toegankelijkheid.

Alle gemeenten van Nederland doen automatisch mee met de verkiezing. Daarmee krijgt dit thema – ‘iedereen doet mee’ – een letterlijke betekenis. Het doel van het VN-verdrag Handicap is dat iedereen in Nederland, met of zonder beperking, mee kan doen.

De verkiezing wordt georganiseerd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De VNG verbindt alle gemeenten in Nederland. Het doel van de VNG is om de lokale overheid te versterken, zodat gemeenten hun inwoners zo goed mogelijk kunnen bedienen.

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Upstream Festival
20 sep

Door Upstream Festival in

Upstream Festival

Bekijk evenement:
Conversational-conference
23 sep

Door FrankWatching in

Conversational Conference 2021

Bekijk evenement:
Opleiding digitale toegankelijkheid
23 sep

Door The Internet Academy in

Opleiding: Adviseur digitale toegankelijkheid

Bekijk evenement:
Contact