Laden Evenementen

Sinds social media ons medialandschap is binnen gedrongen zijn de krant, televisie en radio al lang niet meer de enige nieuwsbrengers. En is het delen van nieuws ook niet meer alleen voor de journalisten. Iedereen kan zomaar een nieuwsbericht de wereld in slingeren en hoor en wederhoor behoren daarmee vaak tot het verleden. Kunnen we al het nieuws dan nog wel vertrouwen?

Echt nieuws is nauwelijks meer van nep te onderscheiden

Of het nu gaat om sensatie gedreven click-bait of om politieke propaganda, echt is nauwelijks meer van nep te onderscheiden. Terwijl we ons er bewust of onbewust wel door laten leiden. En als het nieuws al waar is, dan serveren de Tech-giganten ons met nieuws wat aansluit bij ons wereldbeeld en onze bubbel verder versterkt. Wat betekent dit voor onze idealen van een vrij internet? En tot slot de vraag, kan je je als merk hierop voorbereiden?

Wat is Fake News?

Op woensdag 28 augustus 2019 opent  Digital Wednesday weer de deuren van de Igluu in Eindhoven weer met deze keer Fake News als centraal onderwerp. Sprekers zijn:

  • IJsbrand Terpstra is politiek journalist in de Leidse regio en trainer bij desinformatiespecialist DROG.
  • René de Monchy is voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ)
  • Aaron Mirck, communicatiespecialist

Kom ook naar Digital Wednesday!

Bestel tickets voor Digital Wednesday over Fake News

Meet & Eat Digital Wednesday

Zeg maar goodbye tegen je loze uurtjes tussen einde werkdag en start Digital Wednesday. En schuif lekker aan bij DW Meet & Eat! Een concept van Digital Wednesday waarbij je samen met collega’s en vakgenoten geniet van een simpele maar heerlijke maaltijd. Meeten en mee-eten dus. En dat voor een hele leuke prijs bij één van onze favoriete en meest instagrammable restaurants in Eindhoven: Victoria!

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
How to make it work 2019 - IAB Nederland
28 aug

Door IAB in Eindhoven

How To Make It Work 2019 – #HTMIW19

Bekijk evenement:
038 Digital Zwolle over Digitale Transformatie
28 aug

Door Stichting 038 Digital in Eindhoven

038 Digital #3 Digitale transformatie

Bekijk evenement:
Student achter laptop
28 aug

Door Upstream in Eindhoven

Webinar Social Media Analyse in het Hoger Onderwijs

Bekijk evenement:
Contact