Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De enige manier om verandering duurzaam te laten zijn is een cultuurverandering en dus een gedragsverandering.  Dat begint met de mensen in de organisatie en het creëren van een dynamische en wendbare omgeving. Een omgeving waarin iedereen lekker werkt en samen betere resultaten behaald. Maar hoe dan?

Cultuurverandering

Toen de coronacrisis uitbrak bleek dat mensen en organisaties enorm wendbaar zijn onder invloed van urgente, veranderende omstandigheden. Maar is daarmee ook je organisatiecultuur definitief veranderd of is daar meer voor nodig? Karen Reichert, oprichter HUMAN CAPITAL Training & Advies en auteur van het boek ‘Succesvolle cultuurverandering‘, gaat in deze sessie in op de wijze waarop mensen reageren op veranderingen en laat zien hoe nieuwe denk- en gedragspatronen bestendigd kunnen worden. Op basis van een beproefd model krijg je inzicht in de bouwstenen die daaraan bijdragen.

Oerinstincten

Het gedrag dat wij allemaal vertonen is niet gebaseerd is op weloverwogen aangeleerde principes, maar wordt gevoed vanuit onze oerinstincten. Dit brengt vaardigheden met zich mee die van belang zijn bij goed leiderschap. Ervaringen vanuit de gedragsbiologie helpen je om beter inzicht te krijgen in teamvorming en hoe je die optimaal kunt beïnvloeden en er meer cohesie ontstaat onderling. Patrick van Veen, gedragsbioloog en auteur van o.a. ‘Help mijn baas is een aap‘, neemt je hierin mee tijdens zijn sessie.

Negatieve routines

Ingesleten patronen vormen barrières voor diepgaande verandering. Tjip de Jong, organisatieadviseur, onderzoeker en auteur van o.a. ‘Denken in organisaties‘, maakt zichtbaar dat we uit deze negatieve routines kunnen ontsnappen. Dat begint met het onderkennen en bespreekbaar maken van barrières te onderkennen. Dan ontstaat er ruimte om te zoeken naar balans en eenvoud en om terug te gaan naar de essentie van organiseren. Op basis van de nieuwste praktijkvoorbeelden en cases kijkt Tjip de Jong naar de belangrijkste dilemma’s die je als leidinggevende in je organisatie hebt.

Een helder veranderverhaal

Corona heeft ons in een collectieve wereldwijde cultuurshock gebracht. Zonder een stap buiten de deur te zetten zijn onze menselijke gewoonten en routines in de war geschopt en zoeken we massaal naar het nieuwe normaal. Het ene moment zakt de moed je in de schoenen en het andere moment voel je een zee aan energie om door te zetten. Het lijken grillige emotionele golven die je kunnen overspoelen. Maar in wezen zijn het vier voorspelbare fases die iedereen in een net iets ander tempo doorloopt. Deze buitengewone tijd, vraagt om power én love en een helder veranderverhaal. Jitske Kramer, antropoloog en auteur van o.a. het boek Corporate Tribe en Building Tribes, zal inspelen op de actuele situatie en wat dit voor teams, leiderschap en samenwerking betekent.

Gedragsverandering & werkvuur

Tijdens dit seminar komt onder andere aan bod hoe je als leidinggevende het goede voorbeeld kunt geven in gedragsverandering. Je krijgt inzicht in de verschillende randvoorwaarden welke nodig zijn om het eigenaarschap van het team te vergroten en hoe het ‘werkvuur’ aan te wakkeren is.

Bekijk meer seminars, kennissessies en congressen in de Upstream agenda.

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Inclusief-onderzoek
15 dec

Door Gebruiker Centraal in

Het belang van inclusief onderzoek

Bekijk evenement:
Travel Congress 2023
10 jan

Door Jaarbeurs in

Travel Congress 2023

Bekijk evenement:
Winterfestival klantgericht ondernemen
23 jan

Door PvKO in

PvKO Winterfestival

Bekijk evenement:
Contact