Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Direct Duidelijk Tour

De Nederlandse samenleving is divers en publieke organisaties hebben contact met veel verschillende mensen. Hoe zorg je voor duidelijke taal? Hoe maak je jouw communicatieboodschap inclusief en dus begrijpelijk voor iedereen?

Deze – en meer – onderwerpen komen aan bod in de Direct Duidelijk Tour: een serie online bijeenkomsten over duidelijke, inclusieve en bruikbare overheidscommunicatie.

De webinars zijn gericht op communicatieadviseurs, redacteuren en alle andere professionals die zich inzetten voor betere communicatie en dienstverlening vanuit de overheid (en dus uiteraard ook vanuit uitvoeringsorganisaties).

Corona communicatie

In mei 2020 stond ditzelfde onderwerp centraal in de eerste aflevering van de Direct Duidelijk Tour. Toen lagen de accenten van het webinar op crisiscommunicatie en het belang van begrijpelijk communiceren. Bijna een jaar na de start van de crisis hebben we veel geleerd over het belang van duidelijk communiceren in tijden van crisis. Welke lessen zijn geleerd en waar staan we nu?

Carola de Vree van Wagtendonk en Natasha Viering werken beiden voor de gemeente Rotterdam. Hoe pakt Rotterdam communicatie over corona aan? Carola en Natasha vertellen in dit webinar over onderzoek naar het sentiment in de stad, de inzet van gedragskennis en -interventies en over de specifieke gemeenschappen in de stad die zij bereiken door de inzet van sociale netwerken en inclusieve communicatie.

Bekijk hier het hele programma van de Direct Duidelijk Tour.

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Digitale-ontwikkelingen
29 nov

Door Logeion in

Digitale ontwikkelingen in communicatie

Bekijk evenement:
Sleutelfiguren bij ontwikkeling
1 dec

Door Gebruiker Centraal in

Je doelgroep écht bereiken? Maak gebruik van sleutelfiguren

Bekijk evenement:
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
Contact