Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Direct Duidelijk Tour

De Nederlandse samenleving is divers en publieke organisaties hebben contact met veel verschillende mensen. Hoe zorg je voor duidelijke taal? Hoe maak je jouw communicatieboodschap inclusief en dus begrijpelijk voor iedereen?

Deze – en meer – onderwerpen komen aan bod in de Direct Duidelijk Tour: een serie online bijeenkomsten over duidelijke, inclusieve en bruikbare overheidscommunicatie.

De webinars zijn gericht op communicatieadviseurs, redacteuren en alle andere professionals die zich inzetten voor betere communicatie en dienstverlening vanuit de overheid (en dus uiteraard ook vanuit uitvoeringsorganisaties).

Tweede Kamerverkiezingen

Op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Hoe informeer je inwoners over de verkiezingen en over hoe je kunt stemmen, zeker in coronatijd? Hoe zorg je dat de informatie die je geeft goed te begrijpen is voor iedereen?

Moeite met stemmen

Sommige groepen mensen hebben – door allerlei uiteenlopende oorzaken – moeite met stemmen. Het actieplan van de VNG is bedoeld om deze groepen te helpen om makkelijker te kunnen stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen. In dit webinar legt Denise Coenegracht uit wat het actieplan inhoudt en hoe jij dit zelf kunt gebruiken.

Eelco Hors vertelt vanuit zijn eigen ervaring waar hij tegenaan loopt als hij gaat stemmen. Hij heeft een visuele beperking en is ervaringsdeskundige bij de Vereniging LFB, een landelijke belangenvereniging door en voor mensen met een verstandelijke beperking.

Kirstin Wilde is communicatieadviseur en taalcoach bij de gemeente Enschede. Ze helpt collega’s hun teksten te schrijven volgens de richtlijnen van Direct Duidelijk

Bekijk hier het hele programma van de Direct Duidelijk Tour.

 

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Sleutelfiguren bij ontwikkeling
1 dec

Door Gebruiker Centraal in

Je doelgroep écht bereiken? Maak gebruik van sleutelfiguren

Bekijk evenement:
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
de-beste-werkplek-voor-klantcontactmedewerkers
8 dec

Door Klantenservice Federatie (KSF) in

De beste werkplek voor klantcontactmedewerkers

Bekijk evenement:
Contact