Laden Evenementen

Digitale toegankelijkheid

Overheidsinstanties en publiekrechtelijke instellingen zijn sinds 23 september 2020 wettelijk verplicht hun website digitaal toegankelijk te maken. Voor veel culturele instellingen geldt dat ook. Maar hoe doe je dat? Wat is digitale toegankelijkheid en voor wie is het belangrijk? Hoe kun je op eenvoudige manier zelf aan de slag, ook al heb je weinig middelen en tijd? Na dit LKCAtelier ben je helemaal op de hoogte.

LKCA werkt samen met haar partners voor cultuur op school, buiten school en in zorg en welzijn. Met meer kennis en inzicht vergroten ze de impact van cultuureducatie, cultuurparticipatie en cultuurbeleid.

Digitale dienstverlening

Naast de wettelijke verplichting is digitale toegankelijkheid ook een van de basisprincipes van de Code Diversiteit & Inclusie. Vooral mensen die slechtziend, (kleuren)blind, doof, slechthorend en laaggeletterd zijn, kunnen geen gebruik maken van de mogelijkheden die de cultuursector online te bieden heeft.

Het belang van een zo goed mogelijk beschikbare digitale dienstverlening bewees zich sinds de komst van Covid-19. Met een katapult is de cultuursector de digitale wereld ingeschoten om informatie en programmering online beschikbaar te stellen.

Cultuur voor iedereen

Met een toegankelijke website kan iedereen op een gelijkwaardige manier gebruik maken van de informatie die je via de website aanbiedt. Of je website toegankelijk is, hangt af van meerdere factoren. Is de informatie voor iedereen bereikbaar en begrijpelijk ongeacht eventuele beperkingen van je bezoeker? Denk aan een illustratieve grafiek zonder beschrijving, video zonder ondertiteling en kleurcontrast.

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Upstream Festival
20 sep

Door Upstream Festival in

Upstream Festival

Bekijk evenement:
Conversational-conference
23 sep

Door FrankWatching in

Conversational Conference 2021

Bekijk evenement:
Opleiding digitale toegankelijkheid
23 sep

Door The Internet Academy in

Opleiding: Adviseur digitale toegankelijkheid

Bekijk evenement:
Contact