Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Digitale Gemeente

Hoe ziet de digitale gemeente van 2035 eruit en hoe kunnen gemeentelijke organisaties hierop anticiperen? Voor gemeentesecretarissen en de gemeentelijke top die vooruit willen kijken, zijn dit de belangrijke vragen van nu. A&O fonds Gemeenten formeert daarom een Denktank Digitale Gemeente 2035 en organiseert een dialoog tussen de vier leden van de Denktank en experts.

Welke stappen moet het topmanagement in de organisatie en met het personeel nu zetten om goed voorbereid te zijn?

De digitale toekomst

Er worden vier online talkshows georganiseerd, over de digitale toekomst, waarin je op zoek gaat naar antwoorden onder leiding van Nathan de Groot. De talkshows worden verdeeld in vier relevante thema’s.

De eerste talkshow is op vrijdag 11 maart.  Cybersecurity, het managen van weerbaarheid en vertrouwen. Astrid Nienhuis, burgemeester gemeente Heemstede en cyberburgemeester, is deelnemend denktanklid.

De experts die aanschuiven zijn;

  • Menno Lanting, expert op het gebied van de impact van de snel veranderende wereld op innovatie, organisaties en leiderschap en auteur van o.a. ‘Uit het transformatiemoeras’.
  • Larissa Zegveld, directeur-bestuurder Kennisnet en oud-directeur Wego4it (ict-coöperatie van de 4 grote gemeenten in Nederland in het sociale domein).
  • Dennis Lacroix, gemeentesecretaris gemeente Hof van Twente.

Gemeenten en krachtig leiderschap

De gasten spreken onder meer over de steeds grotere rol die cyber en data spelen in de samenleving en de kansen en gevaren daarvan. Gemeenten zullen zich moeten toeleggen op gerichte bestuurlijke aandacht, adequate governance en krachtig leiderschap om deze het hoofd te bieden.

De volgende talkshow is op vrijdag 8 april over Platformen en ecosystemen – Investeren in burgers, overheden en bedrijven.

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Sleutelfiguren bij ontwikkeling
1 dec

Door Gebruiker Centraal in

Je doelgroep écht bereiken? Maak gebruik van sleutelfiguren

Bekijk evenement:
data-driven-marketing
8 dec

Door FrankWatching in

Data-driven marketing (basis)

Bekijk evenement:
de-beste-werkplek-voor-klantcontactmedewerkers
8 dec

Door Klantenservice Federatie (KSF) in

De beste werkplek voor klantcontactmedewerkers

Bekijk evenement:
Contact