Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Algoritmes

Met de opkomst van datingsites en datingapps besteden we steeds vaker het proces van verkering en liefde uit aan algoritmes.

Handig, of moeten we dit niet willen? Een avond met Siri Beerends, cultuursocioloog, promovendus aan de universiteit Twente en werkzaam bij medialab en SETUP en Elisabeth Timmermans, auteur van het boek Liefde in tijden van Tinder.

De host van het programma is Jarno Duursma, auteur over kunstmatige intelligentie in De digitale butler, spreker en ex-SMC050 aanjager.

Synthetische vriendschap

Het ontmoeten van een mogelijk nieuwe partner verschuift daarmee van de kroeg naar je smartphone. En dat niet alleen: steeds vaker horen we over digitale vriendschap. Mensen die vriendschappelijke gevoelens ervaren bij hun altijd vriendelijke digitale assistent zoals Alexa, Siri of de Google Home. ‘Synthetische vriendschap’ wordt een serieus verschijnsel in de nabije toekomst.

Grote sommen geld en expertise worden beschikbaar gesteld om digitale assistenten ‘empathischer’ te maken. Ze zijn steeds beter in staat emoties te herkennen uit spraak. Want hoe beter het systeem emoties herkent van de gebruiker, hoe gebruiksvriendelijker het zal reageren. Voor sommigen is een synthetische vriendschap overzichtelijker dan echt menselijk contact.

Kunstmatige intelligentie

Kan menselijk contact worden vervangen door computers en robots? Waarom eigenlijk niet? Onderschatten we onszelf in de keuze voor een partner, of moeten we die processen inderdaad uitbesteden aan technologiebedrijven? Wat is de waarde van liefde en intimiteit in een tijdperk dat steeds meer gedomineerd gaat worden door kunstmatige intelligentie?

De tech-avond Digital Love valt onder de paraplu van de grote internationale expositie in Forum Groningen over kunstmatige intelligentie ‘AI: More than Human’.

Tags

Tip

Bekijk ook congressen, symposia, seminars en masterclasses op congresagenda.nl

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
content-conference
30 jun

Door FrankWatching in Groningen

Content Conference 2022

Bekijk evenement:
UX-Design
30 jun

Door Logeion in Groningen

UX-design voor communicatieprofessionals

Bekijk evenement:
verbindingsfestival-2022
7 jul

Door Acquire Publishing B.V. in Groningen

Verbindingsfestival 2022

Bekijk evenement:
Contact