Laden Evenementen

Tijdens dit event staan de volgende vragen centraal: Hoe blijven we met digitaliseren verbonden met de mens zonder dat we ons doel uit het oog verliezen? En wat is daar binnen de organisatie en bij professionals voor nodig?

Digitalisering

Met elkaar ga je terug naar de bedoeling van digitalisering, waarom de mens niet altijd aangehaakt is, vertellen de praktijkverhalen waar organisaties en professionals het moeilijk hebben en schetsen de gevolgen daarvan. Vervolgens kijk je met elkaar verder vooruit hoe jij mismatches in de praktijk kunt voorkomen.

Digitale transformatie

Bij elke digitale transformatie hoort de menselijke maat het uitgangspunt te zijn. In de praktijk is dat vaak niet het geval. De serieuze mismatch die daardoor is ontstaan tussen onze digitale systemen en de mensen waar we het voor doen heeft steeds grotere maatschappelijke gevolgen. Het is daarom tijd dat we de verbinding herstellen. Tussen doel en doelgroep.

Menselijke maat

Denk aan de inwoner of zelfs de collega die niet kan meekomen vanwege uiteenlopende redenen en niet beschikt over digitale apparaten of digitale kennis. Hoe blijven we in de vergaande digitaliseringstrend verbonden met die mens, die deze wegen niet kan omarmen? En hoe zorgen we ervoor dat deze mensen niet onder de radar verdwijnen.

Maar anderzijds werkt het ook door. Denk aan de burger die juist graag meer op afstand wil doen of meer wil inzien dan waar je als organisatie momenteel in kan voorzien. Of de professional die de digitale vaardigheden onvoldoende beheerst wat door de ICT afdeling zojuist is ontwikkeld. Hoe blijven we verbonden met elkaar. Dit vraagt om nieuwe manieren van organiseren, denken en doen.

Als we niets doen dan;

  • Is meer dan 20% van onze inwoners straks “onzichtbaar”
  • Ben je niet in staat de burgers optimaal te faciliteren
  • Blijf je als professional maar moeilijk aangehaakt en werk je inefficiënter dan nodig is
  • Lopen de kosten van de gevolgen hoog op
  • Ontstaan er parallelle samenlevingen en parallelle systemen

Zoek je de verbinding?

Onderken je op dit moment ook voelbaar problemen in het toenemende digitale werk, zoek je juist de verbinding tussen digitalisering, de inwoner en jezelf of wil je gewoon meer weten over dit onderwerp? Meld je dan aan!

Meer evenementen

Bekijk volledige agenda
Scenarioplanning
18 jan

Door Aedes in Hilversum

Webinar Data Science

Bekijk evenement:
vitaal-en-betrokken
18 jan

Door Klantenservice Federatie (KSF) in Hilversum

Hoe houden we teams vitaal en betrokken?

Bekijk evenement:
Bits-of-you
23 jan

Door Nemo Kennislink in Hilversum

Bits of You

Bekijk evenement:
Contact